ROME MASTERS

Τσιτσιπάς: Για 20ή φορά στην καριέρα του θα αγωνιστεί σε προημιτελικό Masters

Stefanos Tsitsipas, of Greece, celebrates his victory over Lorenzo Musetti, of Italy, during a semi final open tennis tournament, in Barcelona, Spain, Saturday, April 22, 2023. (AP Photo/Joan Monfort)
Stefanos Tsitsipas, of Greece, celebrates his victory over Lorenzo Musetti, of Italy, during a semi final open tennis tournament, in Barcelona, Spain, Saturday, April 22, 2023. (AP Photo/Joan Monfort) AP

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς το βράδυ της Πέμπτης (18/05) θα αγωνιστεί για 20η φορά σε προημιτελικό Masters τουρνουά και μετρά 13 προκρίσεις.

Για 43η φορά στην καριέρα του ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπήκε στο κυρίως ταμπλό ενός Master τουρνουά και δεδομένα το βράδυ της Πέμπτης (18/05) θα αγωνιστεί για 20η φορά σε προημιτελικά.

Αντίπαλός του θα είναι ο 26χρονος Κροάτης, Μπόρνα Τσόριτς. Οι δυο τους έχουν αναμετρηθεί πέντε φορές έως τώρα, με τον Έλληνα πρωταθλητή να έχει επικρατήσει στις δύο εξ αυτών.

Δίχως αμφιβολία είναι ένα νούμερο το οποίο επιβεβαιώνει το γιατί ο Τσιτσιπάς είναι σταθερά μέσα στην πρώτη δεκάδα της Παγκόσμια κατάταξης.

Η πρώτη φορά που ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να φτάσει μέχρι τουλάχιστον τα προημιτελικά ήταν το 2018 στον Καναδά. Τότε η πορεία του είχε σταματήσει στον τελικό από τον Ραφαέλ Ναδάλ.

Για να επαναλάβει ανάλογη πορεία χρειάστηκε να περάσει σχεδόν ένας χρόνος για να φτάσει το 2019 στον τελικό της Μαδρίτης. Έκτοτε, όμως έχουν γίνει άλλα 30 Masters στα 19 από αυτά έχει καταφέρει να φτάσει μέχρι τουλάχιστον τους "8".

Η εντυπωσιακή παρουσία του στο χώμα

Εάν επικεντρωθούμε περισσότερο στη χωμάτινη επιφάνεια η οποία αποδεδειγμένα είναι εκείνη που του πάει περισσότερο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς από το ξεκίνημα της καριέρας του έχει αγωνιστεί σε 16 Masters.

Σε δέκα από αυτές έχει καταφέρει να φτάσει μέχρι τουλάχιστον τα προημιτελικά. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πως από το Rome Masters του 2021 τρέχει ένα εντυπωσιακό σερί.

Έκτοτε στα επτά Masters που έχουν γίνει σε χωμάτινη επιφάνεια έχει καταφέρει να φτάσει τουλάχιστον μέχρι τα προημιτελικά, έχει κατακτήσει ένα τρόπαιο και έχει βρεθεί ακόμα μία φορά σε τελικό. Αν μη τι άλλο η συνέπεια του στο χώμα είναι εξαιρετική.

TAGS ROME MASTERS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ