ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Τσιτσιπάς - Φοκίνα 2-1: Νίκησε δύσκολα και συνεχίζει στο Rotterdam Open

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει τη νίκη του επί του Σίνερ | 26 Ιανουαρίου 2022
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει τη νίκη του επί του Σίνερ | 26 Ιανουαρίου 2022 2022 ANDY BROWNBILL/AP IMAGES

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν ο μεγάλος νικητής στην αναμέτρηση με τον Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα, επικρατώντας με 2-1 σετ (7-5, 6-7, 6-4) και ξεκινώντας με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο Rotterdam Open.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναμετρήθηκε με τον Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα (Νο46 στον κόσμο) για τον πρώτο γύρο του Rotterdam Open, του τρίτου τουρνουά για τον Έλληνα τενίστα στο 2022, με τον Έλληνα τενίστα να επικρατεί με 2-0 σετ (7-5, 6-7, 6-4).

Αυτή ήταν η δεύτερη συνάντηση των δύο ανδρών, με τον Τσιτσιπά να έχει φύγει νικητής με απόσυρση από την προημιτελική τους συνάντηση στο Monte Carlo Masters 2021 το οποίο είχε κατακτήσει ο Έλληνας τενίστας. Και σε εκείνο το παιχνίδι είχε τραυματιστεί στο πρώτο σετ και εγκατέλειψε μετά την ολοκλήρωσή του.

Time out για ιατρικούς λόγους ζήτησε και ο Έλληνας πρωταθλητής, πριν από την έναρξη του τρίτου σετ, ωστόσο συνέχισε κανονικά και πήρε το game. Στον επόμενο γύρο ο Τσιτσιπάς θα αναμετρηθεί με τον νικητή του ζευγαριού Λόιντ Τζορτζ Χάρις - ίλια Ιβάσκα, των οποίων η αναμέτρηση θα διεξαχθεί αύριο (09/02).

Το ματς

Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε πολύ δυναμικά το παιχνίδι, κάνοντας break στο πρώτο σερβίς του Φοκίνα (2-0). Ωστόσο ο Ισπανός τενίστας έκανε break στο τρίτο game και έφερε ισορροπία το παιχνίδι στο σερβίς του (2-2).

Αυτό δεν ήταν το μοναδικό break, καθώς ο Φοκίνα έκανε δεύτερο διαδοχικό break στο πέμπτο game (3-2) με τον Τσιτσιπά να απαντάει με δικό του break (3-3).

Μετά το έβδομο game ο Φοκίνα τραυματίστηκε, ωστόσο ο γιατρός τον συμβούλευσε να συνεχίσει το παιχνίδι. Εκείνος καταχειροκροτήθηκε στην απόφασή του να συνεχίσει το παιχνίδι, κάνοντας μάλιστα break στο ένατο game και παίρνοντας το προβάδισμα για την επικράτηση του σετ.

Ωστόσο ο Τσιτσιπάς έβγαλε κάποια καλά χτυπήματα και έφερε τούμπα το παιχνίδι, κάνοντας το 7-5 και κατακτώντας το πρώτο σετ.

Στο δεύτερο σετ οι δύο τενίστες μπήκαν λίγο πιο ισορροπημένα, καθώς υπερασπίστηκαν το σερβίς τους στα πρώτα πέντε games με τον Τσιτσιπά να κάνει το πολυπόθητο break στο έκτο (4-2) και να κάνει ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του παιχνιδιού.

Ο Φοκίνα απάντησε με ένα ακόμα break στο όγδοο σετ (4-4), με τους δύο τενίστες να υπερασπίζονται το σερβίς τους και να οδηγούνται στο tie break, στο οποίο όμως ο Φοκίνα φάνηκε ανώτερος και στο τέλος πανηγύρισε την κατάκτηση του δεύτερου σετ.

Το τρίτο σετ ήταν ακόμα πιο οριακό, με τους δύο τενίστες να δίνουν πραγματική μάχη και να διεκδικούν κάθε πόντο, ωστόσο κατάφεραν στο τέλος να κρατήσουν το σερβίς τους. Όλα αυτά μέχρι το έβδομο game, στο οποίο ο Τσιτσιπάς κατάφερε να σπάσει το σερβίς του Φοκίνα και να κρατήσει το σερβίς του στο όγδοο game (5-3).

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ