ATP

Τσιτσιπάς: Εξαιρετικά κρίσιμο το επόμενο δίμηνο για τον Στέφανο

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Open του Ρότερνταμ
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Open του Ρότερνταμ AP PHOTO/PETER DEJONG

Η χωμάτινη περίοδος είναι μια τεράστια πρόκληση για τον Στέφανο Τσιτσιπά ο οποίος καλείται να υπερασπιστεί πάρα πολλούς βαθμούς.

Μπορεί ακόμα να μην έχει φτάσει στο σημείο που ήταν πριν από την επέμβασή του στον αγκώνα, ωστόσο ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπαίνει στην αγαπημένη του χωμάτινη περίοδο με ένα τεράστιο πρέπει.

Η περσινή εξαιρετική παρουσία του σε αυτό το κομμάτι της σεζόν σε συνδυασμό με βαθμούς που θα αφαιρεθούν από παλιότερα τουρνουά που είχαν παγώσει λόγω του κορονοϊού θα τον φέρουν μπροστά στην πρόκληση της υπεράσπισης περισσότερων εκ των βαθμών του!

Για την ακρίβεια πρέπει να υπερασπιστεί το 56% των βαθμών που έχει αυτή τη στιγμή στην παγκόσμια κατάταξη και αν δεν τα καταφέρει θα χάσει αρκετές θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη.

Μόνο ο Τζόκοβιτς περισσότερους

Αυτή τη στιγμή ο Έλληνας τενίστας βρίσκεται στην 5η θέση έχοντας 5980 βαθμούς και από αυτούς θα πρέπει να υπερασπιστεί τους 3.335 μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Πέρσι σε αυτό το διάστημα είχε κατακτήσει το 1000άρι τουρνουά του Μόντε Κάρλο και μετά έφτασε στον τελικό του Roland Garros. Από αυτές τις δύο πορείες μόνο είχε εξασφαλίσει 2.200 βαθμούς τους οποίους καλείται να τους υπερασπιστεί φέτος.

Για να γίνει αντιληπτό τόσο τι είχε κάνει πέρσι ο Τσιτσιπάς, όσο και τη δυσκολία του εγχειρήματός του αρκεί να αναλογιστούμε πως πέρσι ο 23χρονος Έλληνας σε αυτό το διάστημα είχε συγκεντρώσει τους δεύτερους περισσότερους βαθμούς στο Tour.

Ο μόνος που είχε συγκεντρώσει περισσότερους ήταν ο Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος με την κατάκτηση του Roland Garros είχε μαζέψει 3.530 και ακολούθησαν οι Ράφα Ναδάλ (2.860) και Αλεξάντερ Ζβέρεφ (2.160).

Οι βαθμοί που πρέπει να υπερασπιστεί ο Τσιτσιπάς

TAGS ATP ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ