ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Τσιτσιπάς - Έβανς 2-0: Οδοστρωτήρας ο Στέφανος, προκρίθηκε στον τελικό του Μόντε Κάρλο

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς © 2021 JEAN-FRANCOIS BADIAS/ASSOCIATED PRESS

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε εκπληκτικό αγώνα απέναντι στον Ντάνιελ Έβανς, δεν του άφησε περιθώριο και με 2-0 σετ (6-2, 6-1) προκρίθηκε στον τελικό του τουρνουά στο Μόντε Κάρλο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση απέναντι στον Ντάνιελ Έβανς και προκρίθηκε πανηγυρικά στον τελικό του τουρνουά στο Μόντε Κάρλο. Ο πρωταθλητής μας, Νο5 στην παγκόσμια κατάταξη και Νο4 στο ταμπλό, δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Άγγλο αντίπαλό του (Νο33 στον κόσμο) και τον απέκλεισε με 2-0 σετ (6-2, 6-1 γκέιμ) σε μόλις 69 λεπτά αγώνα.

Ο 30χρονος Έβανς, ο οποίος είχε αποκλείσει τον Τζόκοβιτς και τον Γκοφάν, δεν μπορούσε να βρει απάντηση στα χτυπήματα του Τσιτσιπά, ο οποίος από την αρχή μέχρι το τέλος έπαιζε με πατημένο το γκάζι και δεν χαλάρωσε ούτε στιγμή. Κάπως έτσι, δεν απειλήθηκε καθόλου και πηγαίνει πρόσω ολοταχώς για το τρόπαιο στο Μονακό. Ο Έβανς, ο οποίος δεν είχε ιδιαίτερες περγαμηνές στο χώμα, έφτασε στα όριά του.

Αυτή ήταν η τρίτη αναμέτρηση καριέρας ανάμεσά τους και ο Στέφανος μετράει ισάριθμες νίκες. Παράλληλα, κατάφερε να προκριθεί στον τρίτο τελικό Masters στην καριέρα του (Τορόντο-2018, Μαδρίτη-2019) και διεκδικεί τον έκτο τίτλο του. Αν μη τι άλλο, δείχνει ότι είναι σε σούπερ κατάσταση με ορίζοντα και το Roland Garros που αποτελεί και τον μεγάλο στόχο.

Οι δυο τενίστες πήγαν μαζί στα πρώτα πέντε γκέιμ του πρώτου σετ (είχαν από ένα μπρέικ), για να ανεβάσει στροφές στη συνέχεια ο Τσιτσιπάς και να το κλείσει με χαρακτηριστική άνεση. Στο δεύτερο σετ, έχοντας και την ψυχολογία με το μέρος του, δεν άφησε τον Βρετανό να σκεφτεί την ανατροπή, του επέτρεψε να πάρει μονάχα ένα γκέιμ και έκλεισε τον ημιτελικό με τρόπο εμφατικό. Ο Στέφανος τελείωσε με 21 winners έναντι μόλις 8 του αντιπάλου, ενώ έκανε 13 αβίαστα λάθη και 20 ο Έβανς.

Πλέον, περιμένει τον αντίπαλό του στον κυριακάτικο τελικό που θα προκύψει από το νικητή του ζευγαριού Αντρέι Ρούμπλεφ - Κάσπερ Ρουντ. Πάντως, δείχνει έτοιμος να σηκώσει τον τίτλο και να αποκτήσει την απαραίτητη αυτοπεποίθηση για την απαιτητική συνέχεια. Ο πήχης έχει μπει πολύ ψηλά και όχι άδικα...

© 2021 Jean-Francois Badias/Associated Press

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ