ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Τσιτσιπάς: Επόμενος σταθμός η Μαδρίτη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς @ 2021 JOAN MONFORT/ASSOCIATED PRESS

Με εννέα νίκες στα τελευταία δέκα ματς στο χώμα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς πηγαίνει στη Μαδρίτη ως φαβορί για την κατάκτηση του Mutua Madrid Open.

Μετά από δύο συνεχόμενα εξαιρετικά τουρνουά στο χώμα, όπου κατέκτησε το Monte Carlo Masters και έφτασε μια ανάσα από τον τίτλο στη Βαρκελώνη, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα συνδυάσει ξεκούραση και προπόνηση αυτή την εβδομάδα προκειμένου να παρουσιαστεί έτοιμος και φρέσκος στο δεύτερο χωμάτινο Masters της σεζόν που ξεκινάει στη Μαδρίτη την Κυριακή (2/5).

Το Mutua Madrid Open δεν πραγματοποιήθηκε πέρυσι λόγω κορονοϊού, όμως φέτος η δράση επιστρέφει στο Caja Magica της Ισπανικής πρωτεύουσας κι ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι σίγουρα από τα κεντρικά πρόσωπα της ATP Masters 1000 διοργάνωσης.

Ο 22χρονος πρωταθλητής θα πραγματοποιήσει την 3η του συμμετοχή στο μαδριλένικο τουρνουά. Το 2018 στο ντεμπούτο του στη διοργάνωση, αποκλείστηκε στον 1ο γύρο απ' τον Ευγένι Ντονσκόι όμως το 2019 πραγματοποίησε φανταστική πορεία όπου περιελάμβανε και νίκη επί του Ράφαελ Ναδάλ στου 4, πριν ηττηθεί από τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό.

Με 9 νικες στους τελευταίους 10 αγώνες του στο χώμα, ο Τσιτσιπάς είναι το πιο hot όνομα αυτή τη στιγμή στο ATP Tour και σίγουρα ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Ο ανταγωνισμός θα είναι πολύ μεγάλος αφού στην Ισπανία θα αγωνιστούν οι Τζόκοβιτς, Ναδάλ, Μεντβέντεφ, Τιμ και Ζβέρεφ ενώ οι Αντρέι Ρούμπλεφ, Ματέο Μπερετίνι, Γιάνικ Σίνερ και Ασλάν Καράτσεφ θα πραγματοποιήσουν το ντεμπούτο τους στη διοργάνωση.

Το υψόμετρο της Μαδρίτης σε συνδυασμό με τη ζέστη που επικρατεί στην Ισπανική πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια του τουρνουά, δημιουργεί ειδικές συνθήκες στο Caja Magica με τη μπάλα να ταξιδεύει πολύ πιο γρήγορα από τα υπόλοιπα τουρνουά ενώ και η αναπήδηση της μπάλας είναι από τις υψηλότερες που καταγράφονται.

Ίσως είναι και αυτός ο λόγος που στο χωμάτινο τουρνουά της Μαδρίτης, ο Ράφαελ Ναδάλ δεν έχει τόσο μεγάλη επιτυχία όπως στα υπόλοιπα τουρνουά, έχοντας κατακτήσει μόλις 4 τρόπαια.

Πηγή: Tennis24

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ