ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Τσιτσιπάς: Έχασε το Νο 4 από τον Ναδάλ, επίσημα στην κορυφή ο Μεντβέντεφ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον τελικό του Rotterdam Open
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον τελικό του Rotterdam Open @ 2022 PETER DEJONG / AP IMAGES

Η κατάκτηση του τουρνουά του Ακαπούλκο από τον Ράφα Ναδάλ τον ανέβασε στην τέταρτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, αναγκάζοντας ταυτόχρονα τον Στέφανο Τσιτσιπά να υποχωρήσει στην πέμπτη. Ιστορική πρωτιά για τον Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται σε διαρκή ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια (την Κυριακή κατέκτησε μάλιστα το διπλό στο Ακαπούλκο μαζί με τον Λόπεζ) ωστόσο η αρχή αυτής της εβδομάδας τον βρίσκει αναγκασμένο να κάνει μία μικρή υποχώρηση.

Και αυτό γιατί ο Ράφα Ναδάλ κατέκτησε τον τίτλο στο τουρνουά του Ακαπούλκο επικρατώντας του Άγγλου Κάμερον Νούρι και κέρδισε μία θέση στην παγκόσμια κατάταξη της ATP, με τον θρυλικό Ισπανό των 21 τίτλων Grand Slam (πολυνίκης σε Open Era) να ανεβαίνει στην 4η θέση και τον Έλληνα πρωταθλητή να πέφτει επίσημα στην πέμπτη.

Από εκεί και πέρα, αλλαγές είχαμε και στις πιο κάτω θέσεις της πρώτης δεκάδας, με τον Ρούμπλεφ να ανεβαίνει στο Νο 6 ρίχνοντας στην 7η θέση τον Μπερετίνι και τον Σίνερ να μένει εκτός δεκάδας, που φιλοξενεί πλέον τον Χουρκάτς.

Η κορυφή ανήκει πλέον στον Μεντβέντεφ

Φυσικά, η εβδομάδα αυτή είνα ιστορική αφού επισημοποιήθηκε η αλλαγή στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, με τον Ντανίλ Μεντβέντεφ να ανεβαίνει σε αυτήν με 8.615 πόντους και να ρίχνει στη 2η θέση τον Νόβακ Τζόκοβιτς (8.465 πόντους) που κρατούσε την πρωτιά για τον αριθμό ρεκόρ των 361 εβδομάδων.

Ο Μεντβέντεφ είναι ο πρώτος παίκτης εκτός του Big-4 (Τζόκοβις, Φέντερερ, Ναδάλ και Μάρεϊ) που ανεβαίνει στο Νο 1 μετά από 18 χρόνια, 3 εβδομάδες και 6 ημέρες και τον Άντι Ρόντικ τον Φεβρουάριο του 2004, ενώ η τελευταία φορά που είχαμε νέο όνομα στο Νο 1 ήταν στις 7 Νοεμβρίου του 2016 όταν το πέτυχε ο Άντι Μάρεϊ.

Σημειώνεται πως ο Μεντβέντεφ είναι ο τρίτος Ρώστος τενίστας που πατάει την τενιστική κορυφή μετά από τους Γεβγένι Καφέλνικοφ και Μάρατ Σάφιν, με τον πρώτο να βρίσκεται για 6 εβδομάδες στο Νο 1 και τον δεύτερο για 9, με τον 26χρονο Μεντβέντεφ να γίνεται μάλιστα ο έκτος γηραιότερος παίκτης που φτάνει στο Νο 1 για πρώτη φορά.

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ