MONTE-CARLO MASTERS

Τσιτσιπάς: Δεύτερος σε βαθμούς μέσα στο 2022, σταθερά πέμπτος στην Παγκόσμια κατάταξη

Τσιτσιπάς: Δεύτερος σε βαθμούς μέσα στο 2022, σταθερά πέμπτος στην Παγκόσμια κατάταξη
AP PHOTO/DANIEL COLE

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά την κατάκτηση του Monte Carlo Masters ανέβηκε στη δεύτερη θέση του πίνακα της ATP Race και παράλληλα παρέμεινε στην πέμπτη στην παγκόσμια κατάταξη.

Η πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στο Monte Carlo Masters ολοκληρώθηκε και το φινάλε του τον βρίσκει διπλά κερδισμένο.

Όπως δήλωσε και ο ίδιος ο βασικός του στόχος είναι να βρίσκεται στο Τορίνο στους τελικούς της ATP στο τέλος της χρονιάς και προς αυτή την κατεύθυνση έκανε ένα σημαντικό βήμα.

Μετά την πορεία του στο Monte Carlo Masters ανέβηκε δεύτερος στην ATP Race. Τι σημαίνει αυτό; Ότι μόνο ο Ραφαέλ Ναδάλ έχει συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς μέσα στο 2022 από τον 23χρονο Έλληνα τενίστα.

Την ίδια ώρα ο Στεφ κατάφερε να προσπεράσει τον Κάρλος Αλκαράθ, ο οποίος πλήρωσε τον πρόωρο αποκλεισμό του στο τουρνουά και επέστρεψε στον Τσιτσιπά να ανέβει στην δεύτερη θέση.

Σταθερά πέμπτος στην παγκόσμια κατάταξη

Από εκεί και πέρα ένα άλλο ζητούμενο για τον Έλληνα τενίστα ήταν να υπερασπιστεί όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς από αυτούς που είχε κερδίσει πέρσι με την κατάκτηση του τίτλου.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς το έκανε στον απόλυτο βαθμό και θα παραμείνει στο Νο5 της Παγκόσμιας κατάταξης για μία ακόμα εβδομάδα.

TAGS MONTE-CARLO MASTERS ATP ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ