AUSTRALIAN OPEN

Τσιτσιπάς - Χρίεκσπορ 3-0: Ασταμάτητος ο Στέφανος πέρασε στους "16" του Australian Open

Stefanos Tsitsipas of Greece reacts after winning a point against Tallon Griekspoor of the Netherlands during their third round match at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Friday, Jan. 20, 2023. (AP Photo/Aaron Favila)
Stefanos Tsitsipas of Greece reacts after winning a point against Tallon Griekspoor of the Netherlands during their third round match at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Friday, Jan. 20, 2023. (AP Photo/Aaron Favila) AP

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε 3-0 σετ και του Τάλον Χρίεκσπορ και προκρίθηκε στον τέταρτο γύρο του Australian Open.

Στον τέταρτο γύρο του Australian Open προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς αφού επικράτησε 3-0 του Τάλον Χρίεκσπορ και συνέχισε την αψεγάδιαστη πορεία του.

Στους "16" ο 24χρονος Έλληνας τενίστας (Νο4) θα βρει απέναντι του την Κυριακή (22/01) τον Γιανίκ Σίνερ (Νο16), ο οποίος νωρίτερα έκανε μια μεγάλη ανατροπή από 0-2 απέναντι στον Φούκσοβιτς.

Το ματς: Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους δίχως προβλήματα. Ο Τσιτσιπάς μετά το τέταρτο game έγινε πιο επιθετικός και αυτό είχε άμεσα αποτελέσματα.

Αμέσως μετά το 2-2 ο Χρίεκσπορ δεν κατάφερε να πάρει άλλο game με τον 24χρονο Έλληνα να κατακτά τα τέσσερα επόμενα κάνοντας δύο break για να φτάσει στο 1-0 με 6-2.

Σε αντίθεση με το πρώτο, το δεύτερο σετ ήταν για γερά νεύρα. Οι δύο τενίστες είχαν τις ευκαιρίες τους να κάνουν το break αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκαν και έτσι φτάσαμε στο τάι μπρέικ.

Εκεί είχαμε πολλά mini breaks με τον Τσιτσιπά να φτάσει σε διπλό σετ πόιντ. Το πρώτο πήγε στον κάλαθο των αχρήστων με διπλό λάθος στο σερβίς, όμως μετά πήρε τον έναν πόντο που χρειαζόταν για να κλείσει το σετ με 7-6 (5).

Στο τρίτο σετ ήταν φανερό ότι η ψυχολογία του Χρίεκσπορτ είχε πέσει. Ο Ολλανδός πάλευε αλλά ο Στέφανος Τσιτσιπάς τον είχε στριμώξει στα σχοινιά.

Έτσι, ο Έλληνας τενίστας έφτασε στο break νωρίς, μόλις στο τέταρτο game και στη συνέχεια διαχειρίστηκε το προβάδισμά του για να κλείσει το σετ και το ματς με 6-3.

TAGS AUSTRALIAN OPEN ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ