MONTE-CARLO MASTERS

Τσιτσιπάς: Αντίπαλος του στους "8" του Μόντε Κάρλο ο Σβάρτσμαν

Ο Ντιέγκο Σβάρτσμαν
Ο Ντιέγκο Σβάρτσμαν AP

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα βρει απέναντι του στους "8" του τουρνουά στο Μόντε Κάρλο τον εξαιρετικό στο χώμα Ντιέγκο Σβάρτσμαν (No16).

Τον εξαιρετικό στο χώμα και Νο16 τενίστα στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, Ντιέγκο Σβάρτσμαν, θα αντιμετωπίσει Στέφανος Τσιτσιπάς στα προημιτελικά του Monte Carlo Masters.

Ο βραχύσωμος Αργεντινός πραγματοποίησε σπουδαία ανατροπή κόντρα στον Λορέντσο Μουζέτι, αφού βρέθηκε να χάνει με set και break (2-6, 1-3), πριν ανεβάσει κατακόρυφα ρυθμό, κερδίσει 11 από τα επόμενα 15 games του ματς και φτάσει στην πολύ σημαντική πρόκριση για τους "8" του τουρνουά.

Μετά από 2 ώρες και 34 λεπτά μεγάλης μάχης, ο Σβάρτσμαν επικράτησε του 20χρονου Ιταλού με 2-6, 6-4, 6-3 και πανηγύρισε την 2η πρόκριση της καριέρας του στα προημιτελικά του Μόντε Κάρλο (2017).

Αδύναμο σημείο στο παιχνίδι του 29χρονου Αργεντινού, φυσικά το σερβίς του. Πράγμα το οποίο θα πρέπει να εκμεταλλευτεί ο Τσιτσιπάς στον μεταξύ τους προημιτελικό της Παρασκευής (15/4), αν θέλει να προχωρήσει στο τουρνουά.

Κόντρα στον Μουζέτι, ο Σβάρτσμαν κέρδισε μόλις 41/84 πόντους πίσω από το σερβίς του, ενώ δέχθηκε επτά breaks από τον αντίπαλό του (7/14 b.p. ο Ιταλός).

Τσιτσιπάς και Σβάρτσμαν έχουν τεθεί αντιμέτωποι τρεις φορές στο παρελθόν, με τον ύψους 1.70μ. Αργεντινό, να έχει το Η2Η υπέρ του στο 2-1. Βέβαια, στη μοναδική τους συνάντηση στο χώμα, ο Έλληνας τενίστας είχε βγει νικητής (Βαρκελώνη, 2018).

Οι δυο τους έχουν προλάβει και έχουν αγωνιστεί ως αντίπαλοι μέσα στο 2022. Πιο συγκεκριμένα, στις 3 Ιανουαρίου, ο Σβάρτσμαν επικράτησε του Τσιτσιπά με 2-1, στο πλαίσιο των αναμετρήσεων για το ATP Cup.

Βέβαια, οι συνθήκες τότε ήταν εντελώς διαφορετικές, μιας και ο Στέφανος σε εκείνο το ματς πραγματοποίησε την επανεμφάνισή του, μετά την εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε στον αγκώνα.

Πηγή: Tennis24.gr

TAGS MONTE-CARLO MASTERS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ