ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Τσιτσιπάς: Άντι Μάρεϊ, ο πρώτος αντίπαλος στο US Open

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Όπεν του Σινσινάτι
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Όπεν του Σινσινάτι AP PHOTO/DARRON CUMMINGS

Απέναντι στον Άντι Μάρεϊ, άλλοτε Νο1 του κόσμου, κάτοχο τριών τίτλων σε grand slam και δις χρυσό ολυμπιονίκη (2012, 2016), θα αρχίσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς την προσπάθεια διάκρισης στο US Open του 2021.

Ο Άντι Μάρεϊ δεν ήταν ο πιο προσιτός αντίπαλος που θα μπορούσε να συναντήσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον α' γύρο του US Open. Ναι μεν ο 34χρονος Βρετανός δεν διαθέτει την αίγλη του πρόσφατου παρελθόντος, ταλαιπωρημένος από διάφορα σωματικά ζητήματα, ωστόσο Έλληνας τενίστας και Νο3 στην παγκόσμια κατάταξη θα κληθεί να βρεθεί σε μια blockbuster μονομαχία, όπως την περιέγραψαν άλλωστε οι διοργανωτές.

Ο Μάρεϊ είναι πλέον στο Νο114 του κόσμου, αλλά ουδείς αμελεί πως πρόκειται για τον τενίστα που τον Νοέμβριο του 2016 βρέθηκε μπροστά από την Αγία Τριάδα του τένις, έχοντας κατακτήσει ήδη δύο χρυσά ολυμπιακά μετάλλια (2012 σε Λονδίνο, 2016 σε Ρίο) και φυσικά τρία τρόπαια σε τουρνουά major. Μεταξύ αυτών και το US Open του 2012, όταν είχε επιβληθεί με 3-1 σετ του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Τσιτσιπάς είχε φτάσει πέρυσι ως τον τρίτο γύρο του US Open και ως ένας από τους κορυφαίους του σπορ πλέον αναζητά μια πολύ καλύτερη πορεία από τις προηγούμενες φορές που έπαιξε στη Νέα Υόρκη. Εφόσον αποκλείσει τον Μάρεϊ, θα παίξει με τον νικητή του γαλλικού "εμφυλίου", Ερμπέρ-Μαναρίνο. Από την άλλη, ο Αντρέι Ρούμπλεφ, που πρόσφατα ήταν φιναλίστ στο Σινσινάτι χάνοντας από τον Ζβέρεφ, θα είναι υπό φυσιολογικές συνθήκες και πέραν εκπλήξεων το πρώτο υψηλό εμπόδιο του Έλληνα στο δρόμο για την 8άδα του τουρνουά. Εκτός κι αν ο Νικ Κύργιος προλάβει και αποκλείσει τον Ρώσο.

Στο σενάριο που ο Τσιτσιπάς φτάσει στην τετράδα, ο Ντάνιλ Μεντβέντεφ θα είναι ο αντίπαλός του.

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ US OPEN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ