ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Τσιτσιπάς: "Νιώθω ότι αυτή είναι η στιγμή μου, από εδώ και πέρα δεν έχω καμία δικαιολογία"

Τσιτσιπάς: "Νιώθω ότι αυτή είναι η στιγμή μου, από εδώ και πέρα δεν έχω καμία δικαιολογία"
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατά τη διάρκεια του Davis Cup με τη φανέλα της Ελλάδας INTIME SPORTS

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο πλαίσιο των υποχρεώσεών του στο Davis Cup το προσεχές Σαββατοκύριακο (3-4/2) μίλησε για τις βλέψεις του όσον αφορά την αγωνιστική χρονιά, το όνειρό του, τις σχέσεις με τον πατέρα του όσον αφορά τον ρόλο του προπονητή που έχει αναλάβει ο δεύτερος, καθώς επίσης και για τους λόγους που ασχολήθηκε με το τένις.

Συνεχίζεται η προετοιμασία του Στέφανου Τσιτσιπά για τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις με την εθνική Ελλάδας το προσεχές Σαββατοκύριακο (3-4/2) στο πλαίσιο του Davis Cup.

Το νούμερο 10 της παγκόσμιας κατάταξης προπονείται παρέα με τον αδερφό του Πέτρο Τσιτσιπά, στο πλευρό των οποίων βρίσκεται πάντα ο πατέρας τους Απόστολος, με τους τρεις να μιλάνε στην κάμερα της ΕΡΤ για τις βλέψεις, τα όνειρα, την αγαστή συνεργασία τους και τον Στέφανο να αποκαλύπτει ότι έχει έρθει η στιγμή του για να πρωταγωνιστήσει.

"Στόχος μου για το 2024 είναι σίγουρα ένα Grand Slam κι ένα Ολυμπιακό μετάλλιο. Σημαίνει πάρα πολλά για μένα. Είναι όνειρο ζωής να αγωνιστούμε μαζί με τον Πέτρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι", δήλωσε αρχικά ο Στέφανος, πριν πάρει τον λόγο το αδερφός του.

"Αυτό που μας κάνει πολύ δυνατούς μαζί σαν ζευγάρι, είναι ότι ο Στέφανος είναι ένας υπεραθλητής κι εγώ από την πλευρά μου είμαι ένας παίκτης που βλέπει πολύ καλά το γήπεδο", ανέφερε ο Πέτρος Τσιτσιπάς για τη συνεργασία των δύο στο διπλό.

Ο πατέρας των δύο τενιστών βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό τους, αφού είναι ο προπονητής τους, με τον Απόστολο Τσιτσιπά να λέει στην ΕΡΤ: "Η σχέση τους έχουν γίνει πολύ πιο δυνατή και ειδικά τώρα που μπορούν να παίζουν μαζί, θέλουν να πετύχουν πράγματα που έχουν ονειρευτεί και νομίζω ότι είναι σε καλό δρόμο. Νομίζω ότι έχει σημασία να είμαι καλός πατέρας, να συμβουλεύω σωστά. Στο κομμάτι της προπονητικής έχουμε εξελιχθεί μαζί με τα παιδιά. Έχουμε μάθει να ξεπερνάμε δυσκολίες κι αντιξοότητες".

Όσον αφορά για τη σχέση του με τον πατέρα του και τι τους ενώνει, ο Στέφανος είπε: "Κι εγώ και ο πατέρας μου πάντα μοιραζόμασταν το τένις κι ήταν κάτι κοινό, κάτι δικό μας. Όταν δεν είναι στο προσκήνιο, νιώθω ότι χάνεται ένα μέρος της ταυτότητάς μου σαν παίκτης. Έχουν υπάρξει στιγμές στο παρελθόν που δεν ήταν μαζί μου κι ένιωσα σχεδόν μισός σαν παίκτης", ενώ δεν παρέλειψε να προσθέσει: "Μπορεί και μερικές φορές να μην μιλήσω πολύ ωραία σε αυτόν αλλά είναι ο μοναδικός που με καταλαβαίνει και είναι μέρος της δουλειάς. Το καλό με αυτό είναι ότι μπορούμε να ξεχωρίσουμε τη δουλειά του πατέρα και τη δουλειά του προπονητή".

Κλείνοντας, ο καλύτερος Έλληνας τενίστας αναφέρθηκε στο πηγαίο ταλέντο του και στο πώς ερωτεύτηκε ένα άθλημα που δεν είναι διαδεδομένο στην χώρας μας: "Το ταλέντο το πήρα από τη μητέρα μου. Κανείς Έλληνας δεν είχε ερωτευτεί το τένις πριν και ήθελα να είμαι ο πρώτος. Νιώθω ότι αυτή είναι η στιγμή μου και ότι από εδώ και πέρα δεν έχω καμία δικαιολογία ώστε να μην τα πάω καλύτερα".

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ DAVIS CUP ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ