MIAMI OPEN

Το τηλεφώνημα του Βασιλιά της Ισπανίας στον Αλκαράθ

Ο Κάρλος Αλκαράθ πανηγυρίζει την επικράτησή του επί του Μιονίρ Κετσμάνοβιτς στο Miami Open | 1 Απριλίου 2022
Ο Κάρλος Αλκαράθ πανηγυρίζει την επικράτησή του επί του Μιονίρ Κετσμάνοβιτς στο Miami Open | 1 Απριλίου 2022 @2022 MARTA LAVANDIER/AP IMAGES

Ο Κάρλος Αλκαράθ έγινε ο πρώτος Ισπανός τενίστας που κατακτά το Miami Open μετά από 8 αποτυχημένες προσπάθειες συμπατριωτών του σε τελικούς τα προηγούμενα χρόνια και όπως ήταν λογικό ξεσήκωσε κλίμα ενθουσιασμού στη χώρα του.

Ο Ναδάλ προτίμησε το twitter για να συγχαρεί τον νεαρό συμπατριώτη του, ωστόσο ο Αλκαράθ δέχθηκε ένα ακόμη πιο ιδιαίτερο κάλεσμα αφού, λίγες στιγμές μετά την κατάκτηση του τίτλου τον κάλεσε στο τηλέφωνο ο Βασιλιάς Φίλιππος της Ισπανίας.

Όπως παραδέχθηκε στους δημοσιογράφους ο Αλκαράθ, ήταν περισσότερο νευρικός στη συνομιλία του με τον Βασιλιά παρά στον πρώτο του μεγάλο τελικό.

"Είναι πραγματικά απίστευτο να δέχεσαι τηλεφώνημα από τον Ισπανό Βασιλιά. Ήμουν πιο νευρικός σε αυτό το τηλεφώνημα παρά στο ματς. Είναι σπουδαίο να σε συγχαίρει ο Βασιλιάς για τη σκληρή δουλειά που κάνεις κάθε μέρα και για τη νίκη.

Δεν περίμενα ποτέ ότι θα δεχθώ τηλεφώνημα από τον Βασιλιά. Είναι απίστευτο", είπε ο 18χρονος από τη Μούρθια που μετά τον τίτλο στο Μαϊάμι θα σκαρφαλώσει στο Νο11 της παγκόσμιας κατάταξης ενώ ανέβηκε στη 2η θέση της ATP Race, πίσω από τον Ράφαελ Ναδάλ.

Όσον αφορά στον τελικό, ο Αλκαράθ έδωσε τα εύσημα στον προπονητή του, Χουάν Κάρλος Φερέρο, που τον προετοίμασε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

"Μου είπε ότι όλοι ξέρουν ότι είναι ο πρώτος μου τελικός σε Masters 1000, όμως να προσπαθήσω να σκεφτώ ότι αυτό είναι το πρώτο μου παιχνίδι στο τουρνουά και να διαχειριστώ την πίεση όπως έκανα στον ημιτελικό.

Να προσπαθήσω να παίξω το παιχνίδι μου και να μην σκέφτομαι ότι παίζω σε τελικό. Να συνεχίσω, να μείνω δυνατός πνευματικά όπως έκανα σε κάθε παιχνίδι στο τουρνουά. Απλά να το χαρώ, να διασκεδάσω τον πρώτο μου Masters τελικό και να πάω να το πάρω".

Ο Φερέρο δεν ήταν στο Μαϊάμι καθώς έχασε τον πατέρα του Εντουάρντο. Ωστόσο, την Κυριακή βρέθηκε στο Hard Rock Stadium κάνοντας έκπληξη στον Αλκαράθ, γιορτάζοντας μαζί του τη σημαντικότερη στιγμή της καριέρας του.

"Ο Χουάν Κάρλος είναι ένα πολύ σημαντικό άτομο για μένα. Με βοηθάει τόσο στο επαγγελματικό όσο και στο προσωπικό. Όταν είμαστε μαζί συζητάμε για τα πάντα, για τη ζωή, το ποδόσφαιρο, το τένις. Ο Χουάν Κάρλος είναι προπονητής αλλά και φίλος μου" είπε ο Αλκαράθ για το "κουνούπι".

Για το πως ένιωσε στο νικηφόρο Championships point, ο Αλκαράθ είπε: "Όταν κέρδισα τον τελευταίο πόντο, ήρθαν στο μυαλό μου όλες οι στιγμές που ονειρευόμουν αυτό ακριβώς. Όταν ήμουν μικρότερος, ονειρευόμουν να κερδίσω έναν Masters τίτλο.

Όταν έπεσα στο court, το θυμήθηκα αυτό. Όλα τα όνειρα, όλη η σκληρή δουλειά, όλη η προπόνηση, όλα τα προβλήματα, όλα ήρθαν στο μυαλό μου εκείνη τη στιγμή".

Ο Αλκαράθ πλέον ετοιμάζεται για τη χωμάτινη σεζόν, εκεί όπου μπορεί να κάνει ακόμα σπουδαιότερα πράγματα. "Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι έχω δύο τίτλους στο χώμα και ένα σε hard court. Νιώθω πολύ άνετα και στις δύο επιφάνειες, οπότε δεν με νοιάζει αν παίζω σε χωμα ή σκληρό".

Πηγή: Tennis24

TAGS MIAMI OPEN ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ