WIMBLEDON

Wimbledon 2021: Το πρόγραμμα του Σαββάτου (3/7)

Ο Ρότζερ Φέντερερ από τον αγώνα με τον Μαναρίνο | 29 Ιουνίου 2021
Ο Ρότζερ Φέντερερ από τον αγώνα με τον Μαναρίνο | 29 Ιουνίου 2021 © 2021 KIRSTY WIGGLESWORTH/AP IMAGES

Η αγωνιστική δράση συνεχίζεται στο Λονδίνο με τους Φέντερερ, Μεντβέντεφ και Ζβέρεφ να διεκδικούν την είσοδό τους στη 2η εβδομάδα του Wimbledon.

Έκτη ημέρα αγώνων στο Wimbledon και το Σάββατο (3/7) διεξάγονται οι υπόλοιποι αγώνες του 3ου γύρου της κορυφαίας διοργάνωσης, με τους Φέντερερ, Μεντβέντεφ, Ζβέρεφ, Αλιασίμ, Κύργιο, Μπάρτι, Κέρμπερ και Γκοφ να διεκδικούν την είσοδό τους στη 2η εβδομάδα του Championships.

O Ρότζερ Φέντερερ θα συνεχίσει την προσπάθεια επανόδου στο tour, αντιμετωπίζοντας στο κεντρικό court (17:30) τον γηπεδούχο Κάμερον Νόρι, στην πρώτη τους συνάντηση στο tour. Ο 25χρονος Βρετανός διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του, βρισκόμενος στο career high No34 του κόσμου ενώ στο μοναδικό τουρνουά προετοιμασίας που συμμετείχε πριν το Wimbledon, έφτασε στον τελικό του Queen's χάνοντας από τον Ματέο Μπερετίνι στις λεπτομέρειες.

Πριν την έναρξη του Championships, ο Φέντερερ είχε θέσει ως αρχικό στόχο την πρόκριση στη 2η εβδομάδα της διοργάνωσης και πλέον μόνο ο αριστερόχειρας Νόρι στέκεται εμπόδιο προς την επίτευξη του στόχου.

Περίπου την ίδια ώρα στο Court 1, θα διεξαχθεί το μεγάλο ντέρμπι της ημέρας ανάμεσα στον Νικ Κύργιο και τον Φίλιξ-Οζέρ Αλιασίμ οι οποίοι έχουν τεράστιο κίνητρο για το εισιτήριο που οδηγεί στους "16" του Λονδρέζικου Grand Slam. Πρόκειται για τη δεύτερη αναμέτρηση των δύο ανδρών στο tour, με τον 20χρονο Καναδό να είχε επικρατήσει του εκκεντρικού Αυστραλού το 2019 στο χορτάρι του Queens, μετά από σκληρή μονομαχία (6-7, 7-6, 7-5).

Αυτό είναι το πρώτο τουρνουά του Κύργιου μετά το Australian Open, με τον 26χρονο Νο60 στον κόσμο, να έχει πετύχει τρεις νίκες στο θεσμό: δύο στα μονά και μια στο μικτό μαζί με τη Βίνους Γουίλιαμς, δείχνοντας να διασκεδάζει ιδιαίτερα με την επιστροφή του στο γρασίδι.

"Έχω κάθε λόγο και δικαίωμα να είμαι χαρούμενος. Έχω δουλέψει σκληρά τις τελευταίες δύο εβδομάδες και δεν ήταν εύκολο για μένα να επιστρέψω στο court τους τελευταίους μήνες. Δεν έχω προπονητή, δεν έχω γυμναστή. Πίεσα τον εαυτό μου. Πρέπει να βρω μόνος μου το κίνητρο. Προσπαθώ να το διασκεδάσω" είπε μετά τη νίκη στο μικτό.

Δύσκολο έργο αναμένεται να έχει ο Ντανίλ Μεντβέντεφ που μαζί με τον Μάριν Τσίλιτς θα ολοκληρώσουν το πρόγραμμα της ημέρας στο Court 1 (20:00GR). O Ρώσος, Νο2 του ταμπλό, φαίνεται να γνωρίζει τις δυσκολίες της αναμέτρησης.

"Ο Μάριν είναι σπουδαίος πρωταθλητής. Δεν ήταν εύκολη κλήρωση. Ήταν στον τελικό εδώ στο Wimbledon και λίγο έλειψε να κερδίσει τον Ρότζερ. Δύσκολη κλήρωση, δύσκολος αντίπαλος. Τεράστιος σεβασμός στον Μάριν" είπε ο Μεντβέντεφ.

Τέλος, στο ανδρικό ταμπλό ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ δοκιμάζεται κόντρα στον Τέιλορ Φριτζ στο Court 2 των εγκαταστάσεων του All England Club.

Στις γυναίκες, το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης Άσλει Μπάρτι παίζει στο κεντρικό court με αντίπαλο την Κατερίνα Σινιάκοβα ενώ η Αντζελίκ Κέρμπερ αντιμετωπίζει την Αλιακσάντρα Σάσνοβιτς.

Το πρόγραμμα στα τρία μεγάλα courts του All England Club:

CENTRE COURT – Έναρξη πρώτου αγώνα στις 15:30GR
1. Kaja Juvan v Coco Gauff
2. Roger Federer v Cameron Norrie
3. Ashleigh Barty v Katerina Siniakova

NO.1 COURT – Έναρξη πρώτου αγώνα στις 15:00GR
1. Sorana Cirstea v Emma Raducanu
2. Felix Auger-Aliassime v Nick Kyrgios
3. Marin Cilic v Daniil Medvedev

NO.2 COURT – Έναρξη πρώτου αγώνα στις 13:00GR
1. Angelique Kerber v Aliaksandra Sasnovich
2. Taylor Fritz v Alexander Zverev

Πηγή: Tennis24

TAGS WIMBLEDON
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ