To όνομα μου είναι Σαμ!

Η Σαμάνθα Στόσουρ απέκλεισε τη Σερένα Γουίλιαμς από τα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός. Στις "4" η Γιάνκοβιτς
Μετά τον αποκλεισμό της Ζιστίν Ενάν, η Σερένα Γουίλιαμς ήταν η εναπομείνασα παίκτρια που έχει κατακτήσει τον τίτλο στο Ρολάν Γκαρός στο παρελθόν.
Μετά την Ενάν, η Σαμ Στόσουρ έθεσε εκτός τουρνουά στο απλό τη Νο1 παίκτρια στον κόσμο, Γουίλιαμς, επικρατώντας 6-2, 6-7 (2-7), 8-6 στον τελευταίο προημιτελικό των γυναικών. H Σερένα έτσι λοιπόν έχασε για μια ακόμα φορά την ευκαιρία να διεκδικήσει το Grand Slam δηλαδή να κατακτήσει και τα τέσσερα μεγάλα τουρνουά σε μία σεζόν.
Η 26χρονη Αυστραλή “έσπασε” δύο φορές το σερβίς της αντιπάλου της στο πρώτο σετ (6-2). Στο δεύτερο σετ οι δύο παίκτριες αντάλλαξαν break και οδηγηθήκαμε στο τάι μπρέικ με τη Σερένα να αναδεικνύεται νικήτρια. Στο αποφασιστικό σετ η Σερένα είχε ευκαιρία για να πάρει το ματς στο 5-4, πριν η αντίπαλος της επιστρέψει στον αγώνα.
Η παίκτρια που βρίσκεται στο Νο7 στον κόσμο προκρίθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στις “4” στο Παρίσι και εκεί θα αντιμετωπίσει τη Σέρβα Γέλενα Γιάνκοβιτς.
Η πρώην Νο1 παίκτρια στον κόσμο θα συμμετάσχει και αυτή για δεύτερη φορά στην 4άδα μετά τη νίκη της με 7-5, 6-4 επί της πρωτάρας Γιαροσλάβα Σβέντοβα από το Καζακστάν.