ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ

Θύελλα αντιδράσεων για Τζόκοβιτς: Παρέα με ενόχους για τη γενοκτονία της Σρεμπρένιτσα

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς στον ημιτελικό του US Open
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς στον ημιτελικό του US Open 2021 SETH WENIG/AP PHOTO

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε το ταξίδι του Τζόκοβιτς στη Βοσνία ύστερα και από φωτογραφίες που διέρρευσαν και έδειχναν τον Τζόκοβιτς να συναναστρέφεται με ενόχους για τη γενοκτονία της Σρεμπρένιτσα.

Το ταξίδι του Νόβακ Τζόκοβιτς στη Βοσνία ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στα Σερβικά και Βοσνιακά Μ.Μ.Ε., μετά τις φωτογραφίες και τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας και θέλουν τον 34χρονο τενίστα να κάνει παρέα με ενόχους για τη γενοκτονία της Σρεμπρένιτσα.

Ο Τζόκοβιτς βρέθηκε σε κοινή παρέα με τον Μίλαν Γιόλοβιτς και οι κριτικές πήραν "φωτιά", για τις παρέες του Νο1 τενίστα του κόσμου.

Ο Γιόλοβιτς, Στρατηγός της παραστρατιωτικής μονάδας "Drina Wolves" την δεκαετία του 1990, κρίθηκε ένοχος το 2017 για διάπραξη γενοκτονίας, εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Ήταν από τους πρωτοστάτες στη γενοκτονία της Σρεμπρένιτσα, όπου δολοφονήθηκαν περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι, με πολλούς από τους Σέρβους να τον θεωρούν εθνικό ήρωα, καθώς έσωσε τη ζωή του Ράτκο Μλάντιτς. Πλέον έχει το προσωνύμιο "Θρύλος".

Είναι από τις πιο αμφιλεγόμενες φιγούρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας και... φίλος του Τζόκοβιτς.

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που επιτέθηκαν στον Σέρβο τενίστα για το γεγονός ότι κοινοποίησε φωτογραφίες και βίντεο μαζί του, την ώρα που ο ίδιος ο Νόλε, δεν έχει κάνει κάποια δημόσια τοποθέτηση για τις κριτικές που έχει δεχθεί.

Δείτε βίντεο με τον Τζόκοβιτς και τον Γιόλοβιτς να τραγουδάνε παρέα:

Πηγή: Tennis24.gr

TAGS ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ