ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ

Τεράστια νίκη για Σάκκαρη, απέκλεισε τη Μουγκουρούθα στο WTA του Άμπου Ντάμπι

Η Μαρία Σάκκαρη
Η Μαρία Σάκκαρη AP

Η Μαρία Σάκκαρη πέτυχε μια από τις σπουδαιότερες νίκες της καριέρας της, επικρατώντας με 7-5, 6-4 της πρώην Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα και προκρίθηκε στις "8" καλύτερες της WTA 500 διοργάνωσης.

Ούτε η Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα κατάφερε να βάλει "στοπ" στη ξέφρενη πορεία της Μαρίας Σάκκαρη στο Αμπού Ντάμπι.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, πέτυχε μια από τις σπουδαιότερες νίκες της καριέρας της, επικρατώντας με 7-5, 6-4 της πρώην Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και προκρίθηκε στις "8" καλύτερες της WTA 500 διοργάνωσης.

Έχοντας σε μεγάλη ημέρα το σερβίς της, η Μαρία έσωσε 12 από τα 13 break points της αντιπάλου της, παίζοντας σπουδαίο τένις στα κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης και κατάφερε να κερδίσει τη διάσημη Ισπανίδα, στην πρώτη τους συνάντηση στο tour.

Στα προημιτελικά του Abu Dhabi Tennis Open, η 25χρονη Αθηναία θα περιμένει τη νικήτρια του αγώνα Κένιν-Πουτίντσεβα.

Επιθετική, σίγουρη για τα χτυπήματα και τις επιλογές της και με το γνωστό μαχητικό της πνεύμα, η Σάκκαρη ξεκίνησε δυνατά στο ματς και πέτυχε break στο 7ο game (4-3) του εναρκτήριου σετ.

Η Σάκκαρη έχασε 5 set points την ώρα που η Μουγκουρούθα σέρβιρε στο 5-3 για να παραμείνει στο ματς και παρ'οτι η Ισπανίδα κατάφερε να πάρει πίσω το break (5-5), η Μαρία πέτυχε και νέο break (6-5), διατηρώντας το σερβίς της στο τελευταίο game για το κρίσιμο προβάδισμα στο σκορ.

Το ίδιο συναρπαστικό ήταν και το 2ο σετ της αναμέτρησης, με τη Σάκκαρη να πετυχαίνει και πάλι break στο 7ο game (4-3), επιβεβαιώνοντας την ανωτερότητά της στο κεντρικό court.

Η Μουγκουρούθα πάλεψε για να ανατρέψει την κατάσταση, όμως η Σάκκαρη αποδείχθηκε πολύ δυνατή πνευματικά και αφού έσωσε τρία ακόμη break points της αντιπάλου της την ώρα που σέρβιρε στο 5-4 για τη νίκη, με τον 11ο άσο της στο ματς (!) έδωσε τη χαριστική βολή στην 27χρονη Ισπανίδα.

ABU DHABI OPEN DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (+2h)

Πηγή: Tennis24

TAGS ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ INDIAN WELLS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ