ΤΕΝΙΣ

Σβάρτσμαν: "Δεν κερδίζονται οι Big Three στα Slams"

AP Photo
Ο Ντιέγκο Σβάρτσμαν στο Roland Garros Ο ΝΤΙΕΓΚΟ ΣΒΑΡΤΣΜΑΝ ΣΤΟ ROLAND GARROS

Το να κερδίσεις τους Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς σε Grand Slam τουρνουά, είναι πολύ πιο δύσκολο απ'ότι σε best of three παιχνίδια, παραδέχθηκε ο Ντιέγκο Σβάρτσμαν.

Το να κερδίσεις τους Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς σε Grand Slam τουρνουά, είναι πολύ πιο δύσκολο απ'ότι σε best of three παιχνίδια, παραδέχθηκε ο Ντιέγκο Σβάρτσμαν μετά τη straight sets ήττα του από τον Ράφαελ Ναδάλ στον 1ο ημιτελικό του Γαλλικού Όπεν.

Ο Αργεντινός, είχε κερδίσει τον Ναδάλ πριν μερικές εβδομάδες στη Ρώμη, πετυχαίνοντας τη σπουδαιότερη νίκη της καριέρας του, ωστόσο το απόγευμα της Παρασκευής κατάλαβε ότι ήταν σχεδόν αδύνατο να επαναλάβει αυτή την επιτυχία, αντιμετωπίζοντας τον Θρυλικό Ισπανό στο αγαπημένο του court, εκεί όπου έχει πανηγυρίσει 12 τίτλους στο Παρίσι!

"Είναι διαφορετικό να παίζεις με τον Τζόκοβιτς, τον Φέντερερ και τον Ράφα. Δεν είναι εύκολο να τους αντιμετωπίζεις στα 5 σετ γιατί θα πρέπει να παίξεις το καλύτερό σου τένις για 3, 4, 5 ώρες. Δεν είναι εύκολο. Καθόλου εύκολο"

"Σωματικά είναι πολύ απαιτητικο. Πνευματικά εξίσου δύσκολο. Για να βελτιωθείς και για να κερδίσεις τους καλύτερους στο tour, πρέπει να τους αντιμετωπίσεις και πρέπει να τους επιβληθείς. Μου αρέσει να παίζω στα 5 σετ. Ένιωσα πολύ καλά σήμερα. Σωματικά ήμουν τέλεια. Αλλά, ναι... είναι δύσκολο να διατηρήσεις το επίπεδό σου απέναντι σε αυτούς τους αντιπάλους για παραπάνω από τρεις ώρες," παραδέχθηκε ο Σβάρτσμαν μετά την ήττα με 6-3, 6-3, 7-6(0) από τον Ναδάλ.

Για τον Ναδάλ, ο Αργεντινός, είπε: "Ο Ράφα είναι ο Ράφα. Ξέρει τι πρέπει να κάνει για να βελτιώνεται. Ξέρει πως να προπονείται, πως να κάνει τα πάντα. Μετά τη Ρώμη, πήγε κατευθείαν για προπόνηση. Δούλεψε για να βελτιώσει αυτά που δεν του πήγαν καλά στη Ρώμη. Γι'αυτό είναι στον τελικό τώρα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ