STUTTGART OPEN

Stuttgart Open: Λύγισε τον Μάρεϊ και το σήκωσε ο Μπερετίνι

Ο Ματέο Μπερετίνι πανηγυρίζει την πρόκρισή του στον τελικό του Wimbledon 2021
Ο Ματέο Μπερετίνι πανηγυρίζει την πρόκρισή του στον τελικό του Wimbledon 2021 © 2021 KIRSTY WIGGLESWORTH/ASSOCIATED PRESS

Ο Ματέο Μπερετίνι επικράτησε 2-1 σετ του μαχητικού Άντι Μάρεϊ και κατέκτησε το Stuttgart Open. Πρόβλημα στους κοιλιακούς αντιμετώπισε ο Βρετανός.

Τρία χρόνια μετά τον 1ο του τίτλο στο 250άρι τουρνουά της Στουτγκάρδης, ο Ματέο Μπερετίνι ανέβηκε και πάλι στον θρόνο του.

Ο 26χρονος Ιταλός, φιναλίστ του περυσινού Wimbledon Championships, κέρδισε τον οριακό τελικό του Boss Open απέναντι στον αναγεννημένο αυτή την εβδομάδα, αλλά “πληγωμένο” στον τελικό, Άντι Μάρεϊ και κατέκτησε τον 6ο ΑΤΡ τίτλο της καριέρας του.

Μετά από 2 ώρες και 36 λεπτά μάχης, ο Μπερετίνι επικράτησε του 35χρονου Σκοτσέζου με 6-4, 5-7, 6-3 και κέρδισε τον 3ο τίτλο του στο αγαπημένο του γρασίδι, στον 4ο τελικό που αγωνίστηκε σε grass court τουρνουά.

Αν και έλειψε για τρεις μήνες από το Tour, εξαιτίας προβλήματος τραυματισμού, ενώ στις 29 Μαρτίου υποβλήθηκε σε εγχείρηση στο δεξί του χέρι, ο Μπερετίνι επέστρεψε αυτή την εβδομάδα στην αγωνιστική δράση και μόνο επηρεασμένος δεν έδειξε από την ταλαιπωρία των προηγούμενων μηνών.

Βρίσκοντας ολοένα και καλύτερο ρυθμό ματς με το ματς, ο Νο10 τενίστας του κόσμου απέδειξε πόσο καλό τένις μπορεί να παίξει στο γρασίδι, κάμπτοντας στον τελικό την αντίσταση του Μάρεϊ, ο οποίος αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού στο καθοριστικό set.

Ο Μπερετίνι σέρβιρε 19 άσους, κέρδισε 60/83 πόντους πίσω από το σερβίς του και εκμεταλλεύτηκε 3/10 break points, για να κερδίσει τον άλλοτε Νο1 τενίστα του κόσμου, παρά το γεγονός ότι τα χρειάστηκε, όταν ο Μάρεϊ έσωσε τρία break points στο 4-4 του 2ου set και λίγες στιγμές αργότερα ισοφάρισε σε 1-1, παίρνοντας το μομέντουμ με το μέρος του.

Το μομέντουμ για τον Μάρεϊ έμελλε να χαθεί στις αρχές του 3ου set, όταν και δέχθηκε break στο εναρκτήριο service game (1-0) και άμεσα κάλεσε ιατρικό timeout, δείχνοντας ότι ταλαιπωρείται από πρόβλημα στους κοιλιακούς.

Στο 4-2 κι ενώ το 7ο game ήταν σε εξέλιξη (30-15 υπέρ του Μάρεϊ), ο Σκοτσέζος έκατσε και πάλι στην καρέκλα του, κάλεσε εκ νέου τον φυσιοθεραπευτή και με μεγάλη δυσκολία έβγαλε το ματς μέχρι τέλους, αδυνατώντας να σερβίρει σωστά στα επόμενα service games του.

Παρ’ όλα αυτά, δεν εγκατέλειψε. Ο Μάρεϊ ηττήθηκε για 24η φορά στον 70ο ΑΤΡ τελικό της καριέρας του και συνεχίζει να αγνοεί την κατάκτηση τροπαίου από το 2019, όταν και είχε στεφθεί πρωταθλητής στο 250άρι της Αμβέρσας.

Την επόμενη εβδομάδα, πάντως, θα επιστρέψει στο Top50 της παγκόσμιας κατάταξης. Θα αφήσει πίσω του 21 θέσεις και θα ανέβει στο Νο47 του κόσμου, επιστρέφοντας στο Top50 μετά τον Μάιο του 2018.

Πηγή: Tennis24

TAGS STUTTGART OPEN ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ