ΤΕΝΙΣ

Στο Βατικανό ο Ντελ Πότρο

Ο Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο πήρε την ευλογία του Πάπα σε επίσκεψη του Αργεντινού πρώην Νο4 στην παγκόσμια κατάταξη.

Στη Ρώμη για να λάβει μέρος στο τρίτο χωμάτινο Masters βρίσκεται ο Χουάν Μαρτίν ντελ Πότρο. Ο “Πύργος από το Ταντίλ” επισκέφθηκε το Βατικανό και είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να πάρει την ευλογία από τον Πάπα Φραγκίσκο.

“Μπόρεσα να γνωρίσω και να συνομιλήσω με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό. Ήταν μια μοναδική στιγμή για εμένα και δεν θα το ξεχάσω ποτέ“, ενημέρωσε ο 24χρονος τενίστας. Χάρισε στον Πάπα μια ρακέτα του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο άτυχος στους τραυματισμούς πρώην νικητής του Αμερικανικού Όπεν αναφέρεται στον “ποντίφικα” με καταγωγή από την Αργεντινή.

Τον θεωρεί μάλιστα και “γουρλή” γιατί μετά την εκλογή του τέως Καρδιναλιου από το Σαν Λορέντσο, νίκησε τόσο τον Άντι Μάρεϊ, όσο και τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Μέχρι στιγμής ο Πάπας Φραγκίσκος, φίλος του αθλητισμού, έχει δείξει την προτίμηση του στους συμπατριώτες του. Πρώτα δέχθηκε τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας, της Σαν Λορέντσο, στη συνέχεια συνάντησε τον αρχηγό της Ίντερ, Χαβιέρ Σανέτι ο οποίος τραυματίστηκε ένα 24ωρο μετά και ευλόγησε τη “Maglia Rosa”, τη ροζ φανέλα του νικητή του ποδηλατικού γύρου της Ιταλίας.

Το Masters της Ρώμης συνεχίζεται για τον Ντελ Πότρο, Νο7 στον κόσμο, την Πέμπτη (16/5) με αντίπαλο τον Γάλλο Μπενουά Περ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ