ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Διατήρησε τη θέση του στο Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης

Στέφανος Τσιτσιπάς: Διατήρησε τη θέση του στο Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης
AP PHOTO/PETER DEJONG

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παρέμεινε στην πέμπτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, παρόλο που έχασε βαθμούς, έχοντας από πάνω του τον Ναδάλ, ενώ έκτος είναι ο Μπερετίνι. Ντεμπούτο για τον Αλκαράθ στην πρώτη δεκάδα.

Με την είσοδό του στον τελικό της Βαρκελώνης, ο Κάρλος Αλκαράθ είχε “κλειδώσει” το Νο9 του κόσμου κάνοντας μια πανηγυρική είσοδο στο Top-10 σε ηλικία 18 ετών, 11 μηνών και 23 ημερών, όντας ο 9ος παίκτης στην ιστορία που πετυχαίνει κάτι τέτοιο, από τη στιγμή φυσικά που υπάρχουν επίσημες κατατάξεις (1973).

Αυτή ήταν και η μοναδική αλλαγή στην πρώτη 10άδα αυτή την εβδομάδα με τον Ισπανό να ρίχνει εκτός Top-10 τον αριστερόχειρα Βρετανό Κάμερον Νόρι και παράλληλα να προσπερνά τον Καναδό Φελίξ Οζέρ-Αλιασίμ που πλέον βρίσκεται στο Νο10 του κόσμου.

Από την πλευρά του ο Στέφανος Τσιτσιπάς παρέμεινε στο Νο5 για μια ακόμη εβδομάδα, παρά το γεγονός ότι έχασε 210 βαθμούς στη Βαρκελώνη, με τον Έλληνα τενίστα να συνεχίζει να βρίσκεται πίσω από τον Ναδάλ (Νο4) και πάνω από τον Ματεό Μπερετίνι (Νο6).

Στην κορυφή η πρώτη τριάδα παρέμεινε ως έχει με τον Νόβακ Τζόκοβιτς να διατηρεί το Νο1 και τους Ντανιίλ Μεντβέντεφ και Αλεξάντερ Ζβέρεφ να ακολουθούν.

Μία αλλαγή είχαμε και στο Top-20 με τον φιναλίστ της Βαρκελώνης, Πάμπλο Καρένιο Μπούστα να ανεβαίνει μια θέση (Νο18) περνώντας τον συμπατριώτη του Ρομέρτο Μπαουτίστα Αγούτ που βρίσκεται στο Νο19.

Πηγή: Tennis24

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ