ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ

Srpska Open: Ο Λάγιοβιτς απέκλεισε τον Τζόκοβιτς

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς στο Dubai Duty Free Tennis
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς στο Dubai Duty Free Tennis © 2023 KAMRAN JEBREILI / AP IMAGES

Μετά το Μόντε Κάρλο ο Νόβακ Τζόκοβιτς γνώρισε πρόωρο αποκλεισμό και στην Μπανια Λούκα με τον απίθανο συμπατριώτη του Ντούσαν Λάγιοβτις να σβήνει τρία set-points στο tie-break του 2ου set για να επικρατήσει με 6-4, 7-6(6)

Μετά το Μόντε Κάρλο ο Νόβακ Τζόκοβιτς γνώρισε πρόωρο αποκλεισμό και στην Μπανια Λούκα με τον απίθανο συμπατριώτη του Ντούσαν Λάγιοβτις να σβήνει τρία set-points στο tie-break του 2ου set για να επικρατήσει με 6-4, 7-6(6), μετά από 2 ώρες και 25 λεπτά αγώνα.

Ο Τζόκοβιτς εμφανίστηκε αναποτελεσματικός στις ευκαιρίες του για break με τον Σέρβο να ολοκληρώνει την αναμέτρηση με μόλις 1/16 break-points(!) την ίδια ώρα που ο Λάγιοβιτς χρειάστηκε μόλις δύο break για να κατακτήσει τη μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του.

Και τα δύο break ο Λάγιοβιτς τα βρήκε στο 1ο set με τον 32χρονο να παίρνει προβάδισμα με 2-1, ενώ στη συνέχεια με ένα μεγάλο hold (έσβησε 3 break-points) έκανε το 3-1. Στη συνέχεια ακολούθησε ένα ακόμα τεράστιο κράτημα από τον Λάγιοβιτς, σβήνοντας 4 break-points, κρατώντας το προβάδισμα των δύο games (4-2).

Ο Τζόκοβιτς κατάφερε να σπάσει το service του συμπατριώτη του στο 8o game ισοφαρίζοντας σε 4-4, αλλά αμέσως μετά ο Λάγιοβιτς βρήκε και πάλι break κάνοντας το 5-4, για να κλείσει το set στο service του σώζοντας ακόμα 3 break-points του Τζόκοβιτς, ο οποίος ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος του αγώνα με 1/11 break-points.

To 2o set ήταν πιο ισορροπημένο με τους δύο Σέρβους να οδηγούνται στο tie-break. Εκεί ο Τζόκοβιτς προηγήθηκε με 4/1 και 6/3 φτάνοντας σε τριπλό set-point. Ωστόσο, από εκείνο το σημείο και μετά ο Λάγιοβιτς κατέκτησε τους 5 τελευταίους πόντους και με 8/6 έφτασε στη νίκη και στα ημιτελικά του τουρνουά της Μπάνια Λούκα.

Εκεί θα αντιμετωπίσει τον επίσης Σέρβο Μιομίρ Κετσμάνοβιτς, ο οποίος επικράτησε σε μία ώρα και 34 λεπτά του Γίρι Λεχέτσκα με 7-5, 6-0.

Στον άλλο ημιτελικό του Σαββάτου ο πρωταθλητής του Μόντε Κάρλο Αντρέι Ρούμπλεφ κέρδισε τον Βόσνιο Νταμίρ Τζουμχούρ με 7-5, 6-3 και θα παίξει απέναντι στον Άλεξ Μόλτσαν ο οποίος με τη σειρά του ξεπέρασε το εμπόδιο του Λάσλο Τζέρε με 6-2, 4-6, 7-5.

Πηγή: tennis24

TAGS ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ