US OPEN

Σινιάκοβα - Σάκκαρη: Εμφατική πρόκριση στον τρίτο γύρο για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια

Η Μαρία Σάκκαρη στην νίκη επί της Κόστιουκ στον 1ο γύρο του US Open
Η Μαρία Σάκκαρη στην νίκη επί της Κόστιουκ στον 1ο γύρο του US Open © 2021 SETH WENIG/AP IMAGES

Η Μαρία Σάκκαρη είχε ένα δύσκολο εμπόδιο μπροστά της στον δεύτερο γύρο του US Open, ωστόσο ήταν πειθαρχημένη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, κυριάρχησε και άφησε εκτός συνέχειας την Κατερίνα Σινιάκοβα (6-4,6-2)

Το ταξίδι της στη Νέα Υόρκη και το US Open συνεχίζει η Μαρία Σάκκαρη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια στον δεύτερο γύρο κλήθηκε να υπερκεράσει το εμπόδιο της Κατερίνα Σινιάκοβα (6-4,6-2) Η Τσέχα που είχε την παράδοση με το μέρος της (2-1) έναντι της Ελληνίδας πρωταθλήτριας, αυτή τη φορά δεν μπόρεσε όμως να κάμψει την αντίσταση της Μαρίας.

Το πρώτο σετ ήταν πιο ισορροπημένο, αλλά από ένα σημείο και έπειτα η Μαρία ανέβηκε, ήταν πιο επιθετική, έπαιξε από τη βασική γραμμή βάζοντας δύσκολα στη Σινιάκοβα που δεν μπορούσε να απαντήσει από το ταφ. Ετσι κατέκτησε το πρώτο σετ με 6-4.

Στο δεύτερο σετ η Σινιάκοβα μπήκε πιο πειθαρχημένη, πήρε τα δυο πρώτα γκέιμς, ωστόσο η Μαρία Σάκκαρη μ' ένα εντυπωσιακό ντεμαράζ, κατέκτησε και αυτό με 6-2. Η Τσέχα, No53 της παγκόσμιας κατάταξης, έχασε από ένα σημείο και έπειτα τη διαύγειά της, χαρακτηριστικό το γεγονός πως στο δεύτερο σετ έκανε 9 διπλά λάθη, την ώρα που στο πρώτο σετ είχε μόλις ένα. Η Μαρία Σάκκαρη έκανε συνολικά δύο διπλά λάθη, από ένα σε κάθε σετ, ενώ είχε έναν άσο, έναντι κανενός της αντιπάλου της.

Η Σάκκαρη έκανε εξαιρετικό παιχνίδι κόντρα στη Σινιάκοβα, κέρδισε 31/47 πόντους πίσω από το σερβίς της και εκμεταλλεύτηκε απόλυτα την άσχημη μέρα της Τσέχας, χάνοντας μόλις έξι games.

Η Σινιάκοβα έκανε 35 αβίαστα λάθη και δεν μπόρεσε να προβληματίσει ιδιαίτερα τη Μαρία, εκτός από την αρχή του 2ου σετ. Εκεί, η 25χρονη προηγήθηκε με 0-2, όμως η απάντηση της Ελληνίδας τενίστριας ήταν αποστομωτική.

Κατακτώντας τα επόμενα έξι γκέιμς του αγώνα, η Μαρία ολοκλήρωσε θριαμβευτικά την αναμέτρηση και πήρε το πολύτιμο εισιτήριο για τον 3ο γύρο του θεσμού.

Με 5/14 break points τελείωσε τον αγώνα η Νο17 του ταμπλό, που κέρδισε περισσότερους πόντους από τη Σινιάκοβα, στο σερβίς της Τσέχας (33 έναντι 32). Συνολικά, η Μαρία κέρδισε 65 πόντους στο ματς, με την Τσέχα να παίρνει 48.

Στον τρίτο γύρο η 26χρονη Ελληνίδα θα αντιμετωπίσει πάλι Τσέχα αντίπαλο, καθώς θα τεθεί αντιμέτωπη με την Πέτρα Κβίτοβα, που κέρδισε τη συμπατριώτισσά της Κριστίνα Πλίσκοβα.

ΠΗΓΗ: tennis24.gr

TAGS US OPEN ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ