US OPEN

Σφιόντεκ - Ζαμπέ 2-0: Σαρωτική η Πολωνή κατέκτησε το US Open

Iga Swiatek, of Poland, reacts after defeating Aryna Sabalenka, of Belarus, during the semifinals of the U.S. Open tennis championships, Thursday, Sept. 8, 2022, in New York. (AP Photo/Charles Krupa)
Iga Swiatek, of Poland, reacts after defeating Aryna Sabalenka, of Belarus, during the semifinals of the U.S. Open tennis championships, Thursday, Sept. 8, 2022, in New York. (AP Photo/Charles Krupa) AP

Η Ίγκα Σφιόντεκ ήταν ισοπεδωτική απέναντι στην Ονς Ζαμπέ, επικράτησε 2-0 σετ, κατέκτησε το US Open και πανηγύρισε τον τρίτο τίτλο της καριέρας της Grand Slam.

Είναι η καλύτερη τενίστρια αυτή τη στιγμή στον κόσμο και το απέδειξε με τον πλέον εμφατικό τρόπο. Η Ίγκα Σφιόντεκ ήταν σαρωτική στον τελικό του US Open, επικράτησε 2-0 σετ της Ονς Ζαμπέ και πανηγύρισε τον τρίτο τίτλο της σε Grand Slam.

Το Νο1 της Παγκόσμιας κατάταξης ήταν από την αρχή του αγώνα αποφασιστική και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην αντίπαλό της. Μάλιστα, το γεγονός ότι έπαιξε έτσι απέναντι στην τρομερά φορμαρισμένη Ζαμπέ δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στην επιτυχία της.

Τα δύο σετ είχαν παρόμοια διακύμανση. Η Σφιόντεκ έκανε γρήγορα το break για να προηγηθεί με 3-0. Η Ζαμπέ το πήρε πίσω για να μειώσει σε 3-2, αλλά η Πολωνή απάντησε με break back και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς της για το 5-2.

Μετά από αυτή την εξέλιξη η Ζαμπέ έμοιαζε να έχει χάσει την συγκέντρωσή της με αποτέλεσμα η Σφιόντεκ να κάνει νέο break για να κλείσει το πρώτο σετ με 6-2.

Ακριβώς ίδιο ήταν το ξεκίνημα και στο δεύτερο σετ. Η Σφιόντεκ με γρήγορο break κατάφερε να προηγηθεί με 3-0, η Ζαμπέ μείωσε σε 3-2 παίρνοντας πίσω το break, αλλά ξανά το Νο1 της Παγκόσμιας κατάταξης απάντησε με break back.

Το Νο5 της Παγκόσμιας κατάταξης δεν τα παράτησε, έκανε νέο break και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς της για το 4-4 στο δεύτερο σετ. Μετά από ένα δραματικό σε εξέλιξη game που ακολούθησε η Σφιόντεκ κράτησε το σερβίς της για να προηγηθεί εκ νέου με 5-4.

Στη συνέχεια αμφότερες κατάφεραν να κρατήσουν το σερβίς τους με την Ζαμπέ να σβήνει championship point της Σφιόντεκ για να οδηγηθούν σε τάι μπρέικ. Εκεί παρακολουθήσαμε ένα από τα πιο τρελά σε εξέλιξη τάι μπρέικ στην ιστορία.

Καμία από τις δύο αθλήτριες δεν μπορούσε να κρατήσει το σερβίς της με τα mini break να διαδέχονται το ένα το άλλο. Τελικά, εκείνη που πανηγύρισε στο τέλος ήταν η Ίγκα Σφιόντεκ η οποία έφτασε στην κατάκτηση του US Open με 6-2, 7-6 (5).

TAGS US OPEN WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ