US OPEN

Σέλτον - Τζόκοβιτς 0-3: Ο ασταμάτητος Νόλε "καθάρισε" και προκρίθηκε στον τελικό του US Open

Novak Djokovic, of Serbia, reacts during a match against Ben Shelton, of the United States, during the men's singles semifinals of the U.S. Open tennis championships, Friday, Sept. 8, 2023, in New York. (AP Photo/Frank Franklin II)
Novak Djokovic, of Serbia, reacts during a match against Ben Shelton, of the United States, during the men's singles semifinals of the U.S. Open tennis championships, Friday, Sept. 8, 2023, in New York. (AP Photo/Frank Franklin II) AP

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς (Νο2) "καθάρισε" τον Μπεν Σέλτον (Νο47), επικράτησε 3-0 σετ (6-3, 6-2, 7-6) και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του US Open, με τον Αμερικανό να ασκεί πίεση μόνο στο τρίτο σετ. Ο Νόλε θα παίξει με Αλκαράθ ή Μεντβέντεφ.

Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται στο US Open ο Νόβακ Τζόκοβιτς (Νο2). Το εμπόδιο του Μπεν Σέλτον (Νο47) φάνηκε χαμηλό για τον Σέρβο, ο οποίος επικράτησε 3-0 σετ (6-3, 6-2, 7-6) σε κάτι περισσότερο από δυόμιση ώρες και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του αμερικανικού Open.

Πλέον, ο Τζόκοβιτς περιμένει τον αντίπαλό του, με τον Αλκαράθ και τον Μεντβέντεφ να διασταυρώνουν τις... ρακέτες τους για το δεύτερο "εισιτήριο" του τελικού. Εκεί ο Νόλε θα διεκδικήσει τον τέταρτο τίτλο στο US Open και τον πρώτο μετά το 2018.

Όσον αφορά στο παιχνίδι με τον Σέλτον, ο Τζόκοβιτς έδειξε πως ήθελε να τελειώσει το παιχνίδι όσο το δυνατόν ταχύτερα. Κατέκτησε το πρώτο σετ με 5-3, έχοντας κάνει το break στο έκτο game.

Στο δεύτερο σετ ήταν ακόμη πιο επιβλητικός. Με δύο break για το 3-2 και το 5-2, δεν άφηνε τον Αμερικανό αντίπαλό του να αντιδράσει και κάπως έτσι έκανε το 2-0 με 6-2.

Το τρίτο σετ άνοιξε με break του Σέρβου, ωστόσο ο Σέλτον, προσπάθησε να δείξει ένα είδους αντίδρασης ισοφαρίζοντας με το πρώτο του break σε 4-4. Ωστόσο, ο Νόλε έσπασε ξανά το σερβίς του Αμερικανού, ο οποίος όμως φάνηκε να βρίσκει κάποιες λύσεις.

Το τρίτο σετ τελικά οδηγήθηκε στο tie-break, όπου ο Τζόκοβιτς επικράτησε 7-4, με τον Σέλτον να δείχνει ανταγωνιστικός, αλλά την εμπειρία του Σέρβου τενίστα να μιλάει στο φινάλε.

TAGS US OPEN ATP ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ