ΤΕΝΙΣ

Σε στοιχηματικό σκάνδαλο για στημένους αγώνες εμπλέκονται Καράτσεφ και Μπασιλασβίλι

Ο Ασλάν Καράτσεβ σε αναμέτρηση στο Australian Open κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς
Ο Ασλάν Καράτσεβ © 2022 ANDY BROWNBILL/ASSOCIATED PRESS

Σεισμός στο τένις, καθώς σύμφωνα με το γερμανικό δίκτυο, ZDF, Ασλάν Καράτσεφ και Νικολόζ Μπασιλασβίλι εμπλέκονται σε σκάνδαλο για στημένους αγώνες. Ο Ρώσος μάλιστα ανακρίθηκε από τη γαλλική αστυνομία και για ύποπτη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια του Roland Garros 2020.

Σύμφωνα με το γερμανικό ειδησεογραφικό δίκτυο, ZDF, ο Ασλάν Καράτσεφ και ο Νικολόζ Μπασιλασβίλι εμπλέκονται σε σκάνδαλο με στημένους αγώνες.

Τα έγγραφα που έχει στην κατοχή του το ZDF, αναφέρουν ότι περίοπτη θέση στην ύποπτη λίστα έχει ο πρώην προπονητής των δύο τενιστών, ο Λευκορώσος Γιάχορ Γιάτσικ ο οποίος τους παρότρυνε να στήσουν παιχνίδια σε δύσκολες στιγμές της καριέρας τους.

Μάλιστα, ο Καράτσεφ ο οποίος έχει φτάσει μέχρι και το Νο14 της παγκόσμιας κατάταξης (Φεβρουάριος 2022) ελέγχεται και για παιχνίδι που έγινε στο πρόσφατο ATP 250 της Στουτγκάρδης.

Το ZDF φαίνεται να έχει στην κατοχή του δεδομένα από ύποπτα πονταρίσματα σε πέντε αγώνες με πρωταγωνιστή τον Καράτσεφ κατά την περίοδο 2018-2021. Μάλιστα, ο Ρώσος τενίστας είχε ανακριθεί από τη γαλλική αστυνομία για ύποπτη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια του Roland Garros 2020.

Tόσο ο Καράτσεφ όσο και ο Μπασιλασβίλι αγωνίζονται αυτή την εβδομάδα στο χωμάτινο τουρνουά του Μπάσταντ στη Σουηδία και αναμένονται εξελίξεις από τις έρευνες που διεξάγει η ITIA (International Tennis Integrity Agency).

Πηγή: Tennis24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ