WTA FINALS

Σαμπαλένκα - Σάκκαρη 2-0: Δεν της δούλεψε τίποτα και ηττήθηκε στην πρεμιέρα της στα WTA Finals

Maria Sakkari of Greece reacts after losing a point to Coco Gauff of the United States during the women's singles quarterfinal match in the China Open tennis tournament at the Diamond Court in Beijing, Friday, Oct. 6, 2023. (AP Photo/Andy Wong)
Maria Sakkari of Greece reacts after losing a point to Coco Gauff of the United States during the women's singles quarterfinal match in the China Open tennis tournament at the Diamond Court in Beijing, Friday, Oct. 6, 2023. (AP Photo/Andy Wong) AP

Άσχημο βράδυ για την Μαρία Σάκκαρη, δεν της δούλεψε τίποτα και ηττήθηκε 2-0 (6-0, 6-1) από την Αρίνα Σαμπαλένκα στην πρεμιέρα της στα WTA Finals, έχοντας ένα κερδισμένο game.

Η Μαρία Σάκκαρη ξεκίνησε με ήττα τις υποχρεώσεις της στον πρώτο όμιλο των WTA Finals, σ' ένα βράδυ που δεν της δούλεψε τίποτα. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια ηττήθηκε 2-0 σετ (6-0, 6-1) από το Νο1 της Παγκόσμιας Κατάταξης, την Αρίνα Σαμπαλένκα, η οποία διανύει μία φανταστική χρονιά.

Η Σάκκαρη έχασε το πρώτο σετ, χωρίς να πάρει game, με την Λευκορωσίδα να έχει την ίδια απόδοση και στο δεύτερο σετ και έτσι να παίρνει τη νίκη, δίχως μεγάλη δυσκολία.

Πλέον, η Σάκκαρη θα κληθεί να αντιστρέψει την εις βάρος της κατάσταση στα άλλα δύο παιχνίδια του ομίλου κόντρα σε Ριμπάκινα και Πεγκούλα. Η Αμερικανίδα νωρίτερα είχε νικήσει 2-0 την τενίστριας από το Καζακστάν.

Το ματς

Η Αρίνα Σαμπαλένκα ήταν σαρωτική στο πρώτο σετ. Κατάφερε να πάρει και τα έξι games, για να κάνει το 6-0, με την Σάκκαρη να χάνει και την συγκέντρωσή της μετά από ένα σημείο.

Η Μαρία έχασε σπουδαία ευκαιρία στο τρίτο game να κάνει το break και να κόψει την φόρα της Λευκορωσίδας, όμως η Σαμπαλένκα έσβησε και τα τέσσερα break points της Ελληνίδας. Η αντίπαλος της Σάκκαρη αξιοποίησε κάθε ευκαιρία και με τρία breaks έκανε το 1-0.

Η Σαμπαλένκα συνέχισε το ίδιο δυναμικά και στο δεύτερο σετ, με την Σάκκαρη να μην μπορεί να βρει απαντήσεις. Η Λευκορωσίδα έκανε το break στο δεύτερο game, ενώ στη συνέχεια έκανε και το 3-0, με την Ελληνίδα τενίστρια να μην μπορεί με τη σειρά της να αξιοποιήσει το δικό της break point.

Η Σάκκαρη προσπάθησε στο τέταρτο game να υπερασπιστεί το σερβίς της, όμως δεν ανταποκρίθηκε στις δυνατές επιστροφές της Λευκορωσίδας, η οποία είχε προχώρησε σ' ακόμη ένα break για το 4-0. Η Μαρία μείωσε σε 5-1, όμως η Σαμπαλένκα κατάφερε να κλείσει το παιχνίδι μετά από μία ώρα και ένα τέταρτο.

TAGS WTA FINALS ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ