INDIAN WELLS

Σάκκαρη: Ξεπέρασε την πρόκληση, ώρα για την υπέρβαση κόντρα στην Σβιόντεκ

Η Μαρία Σάκκαρη απέναντι στην Κατερίνα Σινιακόβα στο Indian Wells | 12 Μαρτίου 2022
Η Μαρία Σάκκαρη απέναντι στην Κατερίνα Σινιακόβα στο Indian Wells | 12 Μαρτίου 2022 @2022 MMARK TERRILL/AP IMAGES

Η Μαρία Σάκκαρη πήρε την πρόκριση στον τελικό του Indian Wells και το βράδυ της Κυριακής (20/03, 22.00) θα κυνηγήσει τον πρώτο της τίτλο σε 1000άρι κόντρα στην Σβιόντεκ.

Σε ακόμα ένα τουρνουά η Μαρία Σάκκαρη επιβεβαίωσε την τρομερή σταθερότητά της και κατάφερε να πάρει την πρόκριση στον τελικό του Indian Wells.

Εκεί, το βράδυ της Κυριακής (20/03, 22.00 Novasports 6 HD, LIVE από το SPORT24) θα αντιμετωπίσει την Ίγκα Σβιόντεκ διεκδικώντας το μεγαλύτερο τρόπαιο της καριέρας της.

Ήδη, με την εξαιρετική της πορεία έχει εξασφαλίσει μεγάλη άνοδο στην Παγκόσμια κατάταξη και για την ακρίβεια θα βρεθεί πιο ψηλά από ποτέ. Αυτό θα την βοηθήσει και στα επόμενα τουρνουά αφού οι υπόλοιπες αθλήτριες της τετράδας θα μείνουν μακριά από το δρόμο της τουλάχιστον μέχρι τα ημιτελικά.

Πάμε όμως να δούμε τις λεπτομέρειες του μεγάλου τελικού.

Η ιστορία των αναμετρήσεων και ο δρόμος μέχρι τα ημιτελικά

Οι δυο τους έχουν βρεθεί αντιμέτωπες τέσσερις φορές. Σε αυτές τις αναμετρήσεις η ιστορία είναι υπέρ της 26χρονης Ελληνίδας η οποία έχει φύγει νικήτρια στις τρεις αναμετρήσεις τους.

Συγκεκριμένα, η Σακ επικράτησε στις τρεις πρώτες μονομαχίες τους, ενώ η Πολωνή πήρε την τελευταία στον ημιτελικό της Ντόχα.

Η Σάκκαρη έφτασε στα ημιτελικά δίχως να χάσει σετ αποκλείοντας διαδοχικά τις Σινιάκοβα, Κβίτοβα, Σάβιλ και Ριμπάκινα, ενώ ξεπέρασε το εμπόδιο της Μπαντόσα με 2-1.

Στην αντίπερα όχθη δυσκολεύτηκε στους πρώτους γύρους αφού χρειάστηκε τρία σετ για να ξεπεράσει τα εμπόδια των Καλίνινα, Τάουσον και Κέρμπερ. Κοινό σημείο και στα τρία αυτά ματς ότι η Σβιάντεκ έχασε το πρώτο σετ και στη συνέχεια έκανε ανατροπή.

Αντίθετα, επικράτησε με 2-0 απέναντι στην Κις στον προημιτελικό και στην Χάλεπ στον ημιτελικό.

Το Νο2 στην Παγκόσμια κατάταξη και τα δεδομένα για τα χρηματικά έπαθλα

Από εκεί και πέρα πρέπει να εξετάσουμε τι διακυβεύεται στην αναμέτρηση. Το πρώτο από αυτά είναι η θέση στην Παγκόσμια κατάταξη.

Όποια από τις δύο πάρει τη νίκη θα ανέβει αυτόματα στο Νο2 της Παγκόσμια κατάταξης. Αντίθετα, η εκείνη που θα ηττηθεί θα παραμείνει στο Νο3. Ό,τι και να κάνει η Μαρία Σάκκαρη το πρωί της Δευτέρας θα βρίσκεται ψηλότερα από ποτέ αφού η κορυφαία θέση που έχει βρεθεί είναι η 6η.

Σε ό,τι αφορά τα χρηματικά έπαθλα οι δύο αθλήτριες με την παρουσία τους στον τελικό έχουν εξασφαλίσει 646.110 δολάρια. Φυσικά, η νικήτρια θα πάρει κάτι παραπάνω.

Για την ακρίβεια η αθλήτρια που θα κατακτήσει το τρόπαιο θα πάρει σχεδόν τα διπλά αφού θα προσθέσει στον τραπεζικό της λογαριασμό 1,2 εκατομμύρια δολάρια.

TAGS INDIAN WELLS ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ