WTA FINALS

Σάκκαρη: Τα ξημερώματα της Τετάρτης ο ημιτελικός του WTA Finals με την Κονταβέιτ

Η Μαρία Σάκκαρη προκρίθηκε στα ημιτελικά του Ostrava Open
Η Μαρία Σάκκαρη προκρίθηκε στα ημιτελικά του Ostrava Open AP PHOTO/JOHN MINCHILLO

Η Μαρία Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει τα ξημερώματα της Τετάρτης (17/11, 03.30) την Ανέτ Κονταβέιτ στον ημιτελικό του WTA Finals με την αναμέτρησή τους να αναμένεται συναρπαστική.

Ο θρίαμβος της Μαρίας Σάκκαρη απέναντι στην Σαμπαλένκα της έδωσε το δικαίωμα να τεθεί αντιμέτωπη ξανά με την Ανέτ Κονταβέιτ, αυτή τη φορά στον ημιτελικό του WTA Finals.

Η αναμέτρηση των δύο αθλητριών θα διεξαχθεί τα ξημερώματα της Τετάρτης (17/11, 03.30, τηλεοπτική μετάδοση Cosmote Sports 9, ζωντανά και από το SPORT24) με τη νικήτρια να εξασφαλίζει κάτι περισσότερο από την πρόκριση στον τελικό.

Όποια από τις δύο επικρατήσει στην αναμέτρηση θα κλείσει τη χρονιά στο Νο6 της Παγκόσμιας κατάταξης ενώ ανάλογα με το τι θα γίνει στον ισπανικό εμφύλιο ανάμεσα στις Μουγκουρούθα και Μπαντόσα, αλλά και στον τελικό θα μπορεί να βρεθεί ακόμα πιο ψηλά.

Αυτή τη στιγμή η Σάκκαρη βρίσκεται στο Νο6 της Παγκόσμιας κατάταξης και η Εσθονή στο Νο 8.

Το σερί της Σάκκαρη και οι μεγάλες μάχες τους

Οι δυο τους γνωρίζονται απέξω και ανακατωτά. Ούσες σχεδόν στην ίδια ηλικία, η Σάκκαρη είναι 26 και η Κονταβέιτ 25, έχουν τεθεί πολλές φορές αντιμέτωπες.

Συνολικά, έντεκα αναμετρήσεις έχουν διεξαχθεί ανάμεσα σε αυτές τις δύο αθλήτριες με την Ελληνίδα να μετρά έξι νίκες και την Εσθονή πέντε. Το εντυπωσιακό είναι πως φέτος θα κοντραριστούν για πέμπτη φορά, ενώ τον Ιανουάριο έδωσαν τη μεγαλύτερη μάχη τους μέχρι σήμερα.

Όλες οι αναμετρήσεις του έχουν ολοκληρωθεί στα δύο σετ με εξαίρεση αυτή του Ιανουαρίου στο Grampians Trophy στον οποίο η Κονταβέιτ επικράτησε 2-6, 6-3, 11-9 μετά από έναν συναρπαστικό σε εξέλιξη αγώνα.

Στις επόμενες δύο αναμετρήσεις τους μέσα στη χρονιά νικήτρια ήταν η Μαρία Σάκκαρη με τελευταία εκείνη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Η Κόνταβεϊτ ήταν εκείνη όμως που πανηγύρισε στην τελευταία τους συνάντηση η οποία δεν ήταν άλλη από τον τελικό του Ostrava Open. Μάλιστα, εκεί η Εσθονή ισοφάρισε και το άτυπο σκορ στις σκληρές επιφάνειες αφού οι δυο τους πλέον έχουν από τέσσερις νίκες.

TAGS WTA FINALS ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ