WTA FINALS

Σάκκαρη - Σβιόντεκ 2-0: Ασταμάτητη στην πρεμιέρα της η Ελληνίδα τενίστρια

Η Μαρία Σάκκαρη πανηγυρίζει έναν κερδισμένο πόντο της | 9 Οκτωβρίου 2021
Η Μαρία Σάκκαρη πανηγυρίζει έναν κερδισμένο πόντο της | 9 Οκτωβρίου 2021 © 2021 MARK J. TERRILL/AP IMAGES

Η Μαρία Σάκκαρη έκανε μια ονειρεμένη πρεμιέρα στα WTA Finals επικρατώντας με 2-0 σετ (6-2, 6-4) της Σβιόντεκ παίζοντας εκπληκτικό τένις.

Η Μαρία Σάκκαρη πραγματοποίησε ονειρεμένη πρεμιέρα στα WTA Finals της Γουαδαλαχάρα, κερδίζοντας με straight sets τη Νο9 τενίστρια του κόσμου και πρωταθλήτρια του Roland Garros 2020, Ίγκα Σβιόντεκ.

Η 26χρονη Ελληνίδα βρέθηκε σε καταπληκτική ημέρα πίσω από το σερβίς της, δεν δέχθηκε καν break από την Πολωνή αντίπαλό της και μετά από μια ώρα και 26 λεπτά αγώνα, επικράτησε με 6-2, 6-4.

Με αυτή τη νίκη, έκανε το πρώτο μεγάλο βήμα για πρόκριση στην ημιτελική φάση των τελικών της WTA, ενώ πανηγύρισε την παρθενική νίκη της καριέρας της στη διοργάνωση, στην πρώτη της παρουσία.

Η Μαρία έκανε έτσι και το 3/3 κόντρα στη Σβιόντεκ, την οποία έχει κερδίσει όσες φορές την έχει αντιμετωπίσει στο Tour, χωρίς μάλιστα να έχει χάσει set (6-0 σε κερδισμένα sets).

Άξιο αναφοράς, το γεγονός ότι η 20χρονη Πολωνή ξέσπασε σε κλάματα στο τριπλό match point της Σάκκαρη (6-2, 5-4 και 40-0), απογοητευμένη από την εν γένει παρουσία της στην πρεμιέρα της στο Μεξικό. Η Μαρία, την αγκάλιασε στο φιλέ, με το τέλος του ματς.

Το απίθανο ματς που έκανε η Σάκκαρη πίσω από το σερβίς της, αποτυπώνεται μόνο από το ποσοστό επιτυχίας της πίσω από το 1ο σερβίς. Εκεί, κέρδισε 26/27(!) πόντους και δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στη Σβιόντεκ.

Συνολικά κέρδισε 37/48 πόντους πίσω από το σερβίς της και έσωσε τα δυο break points της Πολωνής, για φύγει “αλώβητη” από το court.

Η Σβιόντεκ κέρδισε 34/60 πόντους πίσω από το σερβίς της, δέχθηκε τρία breaks από την 26χρονη Ελληνίδα (3/8 break points) και δεν κατάφερε να προβληματίσει σχεδόν ποτέ στον αγώνα, τη Μαρία.

Για τις 03:00GR τα ξημερώματα της Παρασκευής είναι προγραμματισμένο το άλλο ματς του ομίλου, ανάμεσα στην Αρίνα Σαμπαλένκα και την Πάολα Μπαντόσα. Την Λευκορωσίδα θα αντιμετωπίσει η Σάκκαρη στην 2η αγωνιστική των ομίλων (το Σάββατο, 13/11).

TAGS WTA FINALS ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ