ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ

Σάκκαρη: Σπουδαία νίκη επί της Γκοφ στο Άμπου Ντάμπι

Η Μαρία Σάκκαρη στη διάρκεια του Cincinnati Open του 2019
Η Μαρία Σάκκαρη στη διάρκεια του Cincinnati Open AP PHOTO/JOHN MINCHILLO

Η Μαρία Σάκκαρη μετά την straight sets νίκη της επί της Κόρι Γκοφ με 2-0 στο Άμπου Ντάμπι, έκλεισε θέση για το σπουδαίο ντέρμπι κόντρα στην Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα για τον 3ο γύρο του WTA 500. (VIDEO)

Εξαιρετικό ξεκίνημα στο 2021 είναι αποφασισμένη να κάνει η Μαρία Σάκκαρη. Η 25χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια πηγαίνει από νίκη σε νίκη στο πολύ δυνατό 500ρι τουρνουά του Άμπου Ντάμπι δίχως ακόμα να έχει χάσει σετ κερδίζοντας και την καλύτερη τενίστρια στον κόσμο κάτω των 18 ετών, Κόρι Γκοφ, με 7-5, 6-2.

Η νέα νίκη της Μαρίας στα Εμιράτα θα την φέρει αντιμέτωπη με την πρώτη μεγάλη πρόκληση της φετινής σεζόν που ακούει στο όνομα Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα που θα είναι η αντίπαλος της στον γύρο των "16" της σπουδαίας αυτής διοργάνωσης.

Ενώ το ματς ξεκίνησε πολύ άσχημα για την Μαρία μιας και βρέθηκε με διπλό break πίσω χάνοντας τα πρώτα τρία games της αναμέτρησης, η Ελληνίδα τενίστρια ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της από εκείνο το σημείο και μετά και με κυριαρχικό, επιθετικό τένις γεμάτο αυτοπεποίθηση έφερε τούμπα το ματς παίρνοντας τη νίκη από την 16χρονη αντίπαλό της.

Τρία σερί breaks έκανε η Μαρία μετά το αρχικό 0-3 ώστε να μπορέσει να σερβίρει αυτή για το σετ στο 5-3 (πέντε σερί κερδισμένα games) πριν η Γκοφ βγάλει σημάδια αντίδρασης και μειώσει σε 5-4.

Η Μαρία είχε set point στο σερβίς της Αμερικανίδας στο 5-4, δεν κατάφερε να κλείσει εκεί το σετ, το έκανε όμως την επόμενη φορά που σέρβιρε η Γκοφ, στο 6-5 κλείνοντας σε καίριο σημείο το σετ για το 1-0.

Μερικά προβληματάκια συνέχισαν να υπάρχουν για τη Σάκκαρη και στις αρχές του δεύτερου καθώς έκανε αρκετά συχνά διπλά λάθη (9 το σύνολο) και χρειάστηκε να σώσει break point της Γκοφ αλλά, τη στιγμή που μέτραγε, πάτησε το γκάζι παίρνοντας γερό προβάδισμα με 4-1 το οποίο και δεν απώλεσε ποτέ.

Η νίκη αυτή την φέρνει αντιμέτωπη με τη Νο15 τενίστρια στον κόσμο και πρώην Νο1 Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα για πρώτη φορά στην καριέρα της σε ένα σούπερ ματς για τις "16" της διοργάνωσης.

Η Μουγκουρούθα ήταν ακόμα καλύτερη από την πρεμιέρα της κόντρα στην Μλαντένοβιτς ισοπεδώνοντας την Αλεξάντρα Σασνόβιτς με 6-1, 6-4 και θέλει, όσο τίποτε άλλο, όπως και η Μαρία ένα πολύ καλό ξεκίνημα στο 2021.

Η νικήτρια του ντέρμπι διασταυρώνεται πιθανώς με την Σοφία Κένιν στα προημιτελικά (αν η Αμερικανίδα κερδίσει την Πουτίντσεβα).

Η Καρολίνα Πλίσκοβα έδειξε ότι δεν βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση κόντρα στην Δέσποινα Παπαμιχαήλ και τελικά τιμωρήθηκε στον δεύτερο της αγώνα στα Εμιράτα μιας και αποκλείστηκε από την qualifier Ρωσίδα Αναστασία Γκαζάνοβα με 6-2, 6-4 ξεκινώντας άσχημα τη χρονιά.

Αντίθετα, πολύ πειστική ήταν σε ακόμη ένα ματς η Ελίνα Σβιτολίνα που κέρδισε εύκολα την Βέρα Ζβονάρεβα με 6-4, 6-1.

ABU DHABI OPEN DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (+2h)

Πηγή: Tennis24

TAGS ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ INDIAN WELLS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ