WTA

Σάκκαρη - Πεγκούλα 1-2: Ήττα στον ημιτελικό για τη Μαρία μετά από μεγάλη μάχη

Maria Sakkari, of Greece, reacts during the WTA tennis tournament final match against Jessica Pegula, of the United States, in Guadalajara, Mexico, Sunday, Oct. 23, 2022. (AP Photo/Refugio Ruiz)
Maria Sakkari, of Greece, reacts during the WTA tennis tournament final match against Jessica Pegula, of the United States, in Guadalajara, Mexico, Sunday, Oct. 23, 2022. (/) 2022 REFUGIO RUIZ / AP PHOTO

Η Μαρία Σάκκαρη έδωσε μεγάλη μάχη με την Τζέσικα Πεγκούλα, αλλά ηττήθηκε 2-1 σετ και έτσι η πορεία της στο Doha Open ολοκληρώθηκε στα ημιτελικά.

Μία ακόμα μεγάλη μάχη έδωσε η Μαρία Σάκκαρη, αλλά αυτή τη φορά ηττήθηκε 2-1 σετ από την Τζέσικα Πεγκούλα. Οι δύο τενίστριες έχοντας να αντιμετωπίσουν και τον έντονο αέρα πάλεψαν για περίπου δύο ώρες με την Αμερικανίδα να βγαίνει νικήτρια.

Η Μαρία Σάκκαρη ολοκλήρωσε έτσι την πορεία της στην Ντόχα στα ημιτελικά και η ερχόμενη Δευτέρα θα τη βρει στην έβδομη θέση της Παγκόσμιας κατάταξης. Από την άλλη η Τζέσικα Πεγκούλα θα διεκδικήσει το τρόπαιο απέναντι στη νικήτρια του ζευγαριού Σβιόντεκ - Κουντερμέτοβα.

Το ματς: Ο αγώνας άρχισε με το χειρότερο δυνατό τρόπο για την Μαρία Σάκκαρη. Η Πεγκούλα έσπασε το σερβίς της μόλις στο πρώτο game και στη συνέχεια έφτασε σε δεύτερο break για να προηγηθεί 4-1.

Η Σάκκαρη αντιμετώπιζε μεγάλο πρόβλημα με το σερβίς της κάτι εκμεταλλεύτηκε σε απόλυτο βαθμό η Αμερικανίδα. Η Σακ ναι μεν πήρε πίσω το δεύτερο break αμέσως, ωστόσο η Πεγκούλα έκανε νέο break και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς της για να κλείσει το σετ με 6-2.

Στο δεύτερο σετ η Πεγκούλα έφτασε εκ νέου σε break στο πρώτο game και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς της για να προηγηθεί με 2-0.

Η Σάκκαρη πήρε πίσω αμέσως το break, όμως η Πεγκούλα έκανε νέο break και έπειτα κράτησε το σερβίς της για να προηγηθεί εκ νέου με 4-2. Ωστόσο, η Σακ δεν τα παράτησε.

Σε αντίθεση με το πρώτο σετ κατάφερε να φτάσει στο δεύτερο break της και να φέρει το σετ εκ νέου στα ίσα με 4-4 και στη συνέχεια να προηγηθεί για πρώτη φορά στο ματς με 5-4.

Η Πεγκούλα σέρβιρε για να μείνει ζωντανή στο σετ και η Σάκκαρη κατάφερε να φτάσει στο τρίτο της break στο σετ για να κάνει το 6-4 και να στείλει το ματς σε τρίτο σετ.

Το τρίτο σετ άρχισε με τρία διαδοχικά break με την Πεγκούλα να κρατά πρώτη το σερβίς της για να προηγηθεί με 3-1. Στη συνέχεια η Αμερικανίδα έκανε τρίτο break.

Αυτό αποδείχτηκε και καθοριστικό αφού η Πεγκούλα πήρε και τα επόμενα δύο games για να κλείσει το σετ με 6-1 και να πάρει την πρόκριση στον τελικό.

TAGS WTA ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ