ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ

Σάκκαρη - Μπαντόσα 0-2: Λύγισε μετά από ματσάρα δύο ωρών η Μαρία

Η Μαρία Σάκκαρη στη διάρκεια αγώνα της για το Kremlin Cup | 23 Οκτωβρίου 2021
Η Μαρία Σάκκαρη στη διάρκεια αγώνα της για το Kremlin Cup | 23 Οκτωβρίου 2021 © 2021 ALEXANDER ZEMLIANICHENKO/AP IMAGES

Σε ένα παιχνίδι γεμάτο ανατροπές η Μαρία Σάκκαρη ηττήθηκε 2-0 σετ από την Μπαντόσα με την Ισπανίδα να εξασφαλίζει την παρουσία της στα ημιτελικά του WTA Finals, ενώ για την Ελληνίδα τα κρίσιμα θα είναι τη Δευτέρα.

Ματς γεμάτο ανατροπές προσέφεραν η Μαρία Σάκκαρη και η Πάουλα Μπαντόσα στους φίλους του τένις με την Ισπανίδα να παίρνει τη νίκη με 2-0 σετ στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του WTA Finals.

Το service αυτή τη φορά δεν ήταν “σύμμαχος” για την Ελληνίδα τενίστρια η οποία έκανε παράλληλα και πολλά αβίαστα λάθη (49), ενώ είχε απέναντί της την…επίμονη Μπαντόσα η οποία πίεσε αφόρητα την Νο6 του κόσμου στο service.

Το εκπληκτικό 1ο set των 67 λεπτών ξεκίνησε με την Σάκκαρη να αντιμετωπίζει προβλήματα στο service της το οποίο “γέμισε” σε όλα τα service-games από την Μπαντόσα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στο παιχνίδι με την Ίγκα Σφιόντεκ η Σάκκαρη έχασε μόλις έναν πόντο (26/27) στο 1ο service, ενώ στο 1ο set με την Μπαντόσα είχε χάσει 14!

Η πρώτη “ισπανική” απειλή ήρθε στο 4ο game με την Μπαντόσα να έχει δύο ευκαιρίες για break με την Σάκκαρη ωστόσο να τις “σβήνει” ισοφαρίζοντας σε 2-2. Από εκεί και πέρα το κορτ ελέγχεται από την Νο10 του κόσμου.

Μ’ ένα σερί πόντων 12-1 θα πάρει τα επόμενα τρία games θα φτάσει στο 5-2, με την Σάκκαρη να φτάνει στη συνέχεια σε ένα ακόμη δύσκολο hold μειώνοντας σε 5-3.

Με την Μπαντόσα να σερβίρει για την κατάκτηση του 1ου set, ούσα δύο πόντους μακριά (30/0), η Σάκκαρη θα βρει λύσεις με το παιχνίδι των γραμμών, αλλά και με βαθιά χτυπήματα με αποτέλεσμα να πάρει πίσω το χαμένο της service μειώνοντας σε 5-4 και αμέσως μετά ισοφαρίζοντας σε 5-5!

Το set οδηγήθηκε σε tie-break εκεί όπου η Μπαντόσα εκμεταλλεύτηκε τα πολλά αβίαστα λάθη της Σάκκαρη (26 στο 1o set) παίρνοντας προβάδισμα με 5/1.

Η Σάκκαρη, που πήρε μόλις δύο πόντους στο service της στο tie-break, κατάφερε να μειώσει σε 5/3 και 6/4, αλλά με νέο μίνι break μετά από ένα απίθανο cross court forahend η Μπαντόσα έφτασε στο 1-0.

Το 2ο set ξεκίνησε με το πρώτο love game για την Σάκκαρη, ωστόσο στη συνέχεια η Νο6 του κόσμου, άρχισε και πάλι να δείχνει αστάθεια στο service κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Μπαντόσα βρίσκοντας και πάλι πρώτη break (2-1).

H “εξαργύρωση” του break ήρθε με πολύ κόπο για την Μπαντόσα με την Σάκκαρη να γυρίζει από το 40/0 σε 40/40, αλλά την Ισπανίδα να κάνει το 3-1, ενώ στη συνέχεια έχασε 6(!) break-points με την Σάκκαρη να επιστρέφει αυτή τη φορά από το 0/40(!) μειώνοντας σε 3-2.

Αναμφίβολα μια κρίσιμη στιγμή για την Ελληνίδα τενίστρια καθώς με δύο break πίσω τα πράγματα θα γινόντουσαν ακόμα πιο δύσκολα.

Η Σάκκαρη θα πάρει πίσω το χαμένο break (από 0/30) ισοφαρίζοντας σε 4-4, όμως η Μπαντόσα θα κάνει νέο break στο service της Ελληνίδας τενίστριας το οποίο συνέχιζε να την “πληγώνει” παίρνοντας και πάλι προβάδισμα (5-4) κι έχοντας τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το ματς.

Όπως και στο 1ο set έτσι και στο 2ο η Μπαντόσα προηγήθηκε με 30/15 έφτασε σε match-point, αλλά η Σάκκαρη και πάλι αντιστάθηκε φτάνοντας μάλιστα σε break-point! Ωστόσο η Ισπανίδα αν και έχασε και 2ο match-point στη συνέχεια κατάφερε να κλείσει το παιχνίδι κάνοντας το 2/2 στην Γουαδαλαχάρα εξασφαλίζοντας την παρουσία της στα ημιτελικά.

Πηγή: WTA Finals

TAGS ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ WTA FINALS WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ