NOTTINGHAM OPEN

Σάκκαρη - Μαρίνο 2-1: Βρήκε τον εαυτό της, έφερε τούμπα το ματς μετά από την 4ωρη διακοπή και πέρασε στην 8άδα

Η Μαρία Σάκκαρη στη Ρώμη
Η Μαρία Σάκκαρη στη Ρώμη PHOTO BY OSCAR BARROSO / SPAIN DPPI VIA AFP

Σε παιχνίδι που άρχισε στις 2 το μεσημέρι και τέλειωσε στις 8 το βράδυ, εξαιτίας της βροχής που διέκοψε την ομαλή ροή του, η Μαρία Σάκκαρη αποδείχθηκε ανθεκτική και με 2-1 σετ (1-6, 6-3, 6-3) επί της Καναδής Μαρίνο πήρε τη πρόκριση στις καλύτερες οκτώ του Nottingham Open.

Φάνταζε άλλη μια "προπόνηση" στο χόρτο για τη Μαρία Σάκκαρη το συναπάντημα με την 31χρονη Καναδή Ρεμπέκα Μαρίνο στον β' γύρο του Nottingham Open. Είχε ν' αντιμετωπίσει άλλωστε το νο109 του κόσμου και μια τενίστρια χωρίς τίτλο στο ενεργητικό της. Μόνο που για να φτάσει στο νικηφόρο 2-1, που της έδωσε την πρόκριση στα προημιτελικά του τουρνουά, η 26χρονη Ελληνίδα και νο5 του κόσμου (νο1 στο ταμπλό) χρειάστηκε αφενός κόπο αφετέρου πολύωρη υπομονή.

Άλλωστε είχε χάσει πολύ εύκολα το πρώτο σετ με 6-1, προτού η προσπάθειά για το 1-1 διακοπεί για ένα τετράωρο από την ασταμάτητη αγγλική βροχή που καθυστερούσε διαρκώς την επανεκκίνηση. Εν τέλει η -νευρική σε μεγάλα διαστήματα- Σάκκαρη πήρε αυτό που ήθελε χάρη στο 6-3 του τρίτου σετ, από τρία breaks, και μαζί το εισιτήριο για την 8άδα. Εκεί που θα συναντήσει την 26χρονη Βραζιλιάνα Μπεατρίζ Χαντάν Μάια (νο48), η οποία είχε προλάβει να επιβληθεί 6-2, 7-6 της Βρετανίδας Μιγιαζάκι πριν ανοίξουν οι ουρανοί.

Ο αγώνας

Η Σάκκαρη άργησε πολύ να μπει στο κλίμα και στην ψυχολογία του ματς. Ναι μεν η αντίπαλό της εισήλθε στο κορτ ως το νο109 του παγκόσμιο ranking, ωστόσο η μετάβαση από το χώμα στο χορτάρι θα έπρεπε να την έχει βάλει σε υποψίες πως οι συνθήκες είναι εντελώς διαφορετικές ανεξαρτήτως δυναμικής και απόστασης που χωρίζει δυο αθλήτριες.

Η Μαρίνο, μια τενίστρια 183 εκατοστών με δυνατό σερβίς, έφερε τη Σάκκαρη μπροστά σε μια εξίσωση που δεν μπορούσε να λύσει. Αν και πήρε τον πρώτο πόντο που διεκδικήθηκε στον αγωνιστικό χώρο, έκτοτε έχασε δώδεκα σερί και βρέθηκε γρήγορα στο 0-3. Το οποίο στην εξέλιξη του πρώτου σετ κατέληξε να γίνει 1-6. Η έμπειρη Καναδή σέρβιρε από ψηλά και η Σάκκαρη δεν βρήκε ποτέ τις απαιτούμενες απαντήσεις έτσι ώστε να ισορροπήσει την κατάσταση και να διεκδικήσει κάτι περισσότερο.

Τουλάχιστον δεν επηρεάστηκε πνευματικά από την αρνητική τροπή που είχε πάρει ως τότε ο αγώνας, αντιθέτως ατσαλώθηκε πίσω από το κακό ξεκίνημα, και επιχείρησε να επανέλθει. Τα λάθη δεν έλειψαν στο δεύτερο σετ με double faults ή άσχημα χτυπήματα, μα ήταν φανερό πως η Ελληνίδα έπαιζε καλύτερα, τουλάχιστον όσο σέρβιρε.

Άρχισε μάλιστα με 3/3 κερδισμένα games όταν έστελνε το μπαλάκι στην άλλη πλευρά κι αφού μετά από 52 αγωνιστικά λεπτά βρήκε το πρώτο break της στο ματς άνοιξε διάπλατα ο δρόμος για το 6-3 που κράτησε ζωντανή την Ελληνίδα. Βέβαια μεταξύ του όγδοου και του ένατου game, που της χάρισε το 1-1, μεσολάβησαν τέσσερις ώρες απραξίας. Η βροχή στο Νότιγχαμ διέκοψε τη δράση στο κορτ και συνεχώς άλλαζε την ώρα επανεκκίνησης. Αναγκασμένες να περιμένουν στ' αποδυτήρια οι δύο τενίστριες, επανήλθαν περί τις 19:15.

Η Σάκκαρη πήρε τους πόντους που χρειαζόταν και παρέα με τη Μαρίνο μπήκαν στο τρίτο σετ για να ξεκαθαρίσουν οριστικά τους λογαριασμούς τους. Υπό το φως της ημέρας και όχι τη μουντάδα της συννεφιάς, αφού ο ουρανός ήταν σχετικά καθαρός.

Αυτό που έπρεπε να κάνει η Σάκκαρη ήταν να παίξει ήρεμα, χωρίς να βιάζεται. Κανονικά το break στο τρίτο game θα έπρεπε να τη βοηθήσει, αλλά χάνοντας το δικό της σερβίς επέτρεψε στην Μαρίνο να κερδίσει ξανά θάρρος. Όσο πιο μεγάλα ήταν τα ράλι τόσο καλύτερο ήταν για τη Μαρία, η οποία έκανε δεύτερο break και έκτοτε δεν άφησε τον έλεγχο του ματς να της ξεφύγει. Με ορισμένα εντυπωσιακά χτυπήματα, είτε στις γωνίες είτε στο φιλέ, η Ελληνίδα ολοκλήρωσε με 6-3 το ματς.

TAGS NOTTINGHAM OPEN ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ