ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ

Σάκκαρη: "Ίσως τώρα το τένις να είναι νούμερο 1 άθλημα στην Ελλάδα"

Η Μαρία Σάκκαρη πανηγυρίζει τη νίκη της επί της Σβιόντεκ στο Roland Garros | 9 Ιουνίου 2021
Η Μαρία Σάκκαρη πανηγυρίζει τη νίκη της επί της Σβιόντεκ στο Roland Garros | 9 Ιουνίου 2021 EUROKINISSI

Η Μαρία Σάκκαρη στη συνέντευξη Τύπου μετά την πρόκριση της στα ημιτελικά του Roland Garros τόνισε πως το τένις είναι αυτή τη στιγμή το νούμερο ένα άθλημα στην Ελλάδα, αφού η δραστηριότητα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ έχει ουσιαστικά σταματήσει.

Η Μαρία Σάκκαρη μίλησε για αρκετή ώρα στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη της επί της Σβιόντεκ με 2-0 και την πρόκριση της στα ημιτελικά του Roland Garros. Απάντησε σε κάθε ερώτηση που της τέθηκε και μεταξύ άλλων σημείωσε πως αυτή τη στιγμή το τένις είναι το νούμερο ένα άθλημα στην Ελλάδα.

Αρχικά είπε:

"Σκεφτόμουν ότι ίσως αυτό ήταν το ταβάνι μου και ότι δεν μπορούσε να πάω ψηλότερα στα rankngs, να παίξω καλύτερα στα τουρνουά», είπε η 25χρονη τενίστρια όταν ρωτήθηκε για την εποχή που είχε «κολλήσει» στους πρώτους γύρους των majors. «Φέτος, όμως, απέδειξα στον εαυτό μου ότι παίζω καλά, νίκησα πολλές καλές παίκτριες. Μάλλον είχα και τους σωστούς ανθρώπους γύρω μου να μου λένε ότι μπορώ και μου έδωσαν αυτοπεποίθηση".

Για την εξαιρετική φυσική της κατάσταση:

"Κάνω πολύ στίβο, τρέχω πολύ. Κάνω βάρη, λίγο από όλα, θα έλεγα. Αλλά δουλεύω με τον γυμναστή μου (τον Γιώργο Παναγιωτόπουλο) από τότε που ήμουν 14, έχει κάνει πολύ καλή δουλειά μαζί μου. Είναι κάτι που μου αρέσει να κάνω, μου αρέσει να περνάω χρόνο στο γυμναστήριο, το απολαμβάνω. Είναι καλό και για το τένις, φαίνεται".

Για το αν έχει συνειδητοποιήσει τι έχει κάνει:

"Δεν θέλω να ενθουσιάζομαι, διότι δεν έχω ρεπό αύριο. Πρέπει να παίξω, να παραμείνω συγκεντρωμένη. Είναι μεγάλο επίτευγμα, σίγουρα. Απολαμβάνω τον χρόνο μου στο court. Είχα ανθρώπους γύρω μου που μου έλεγαν ότι θα ερχόταν. Είχαν δίκιο. Απλά εγώ ήμουν ανυπόμονη και έλεγα, πότε θα έρθει; Ήρθε αυτή την εβδομάδα και είμαι χαρούμενη".

Για την επόμενη αντίπαλό της, την Μπάρμπορα Kρεϊτσίκοβα:

"Πρέπει να πω ότι δεν έπαιξα καλά στο Ντουμπάι. Ήταν, όμως, μια από τις καλύτερες εβδομάδες της, μπράβο της. Έπαιξε πάρα πολύ καλά. Διαφορετικές συνθήκες, γρήγορα courts, γρήγορες μπάλες. Έκανα πολλά λάθη. Θα είναι πολύ δύσκολο, αλλά είμαι σίγουρη ότι οι προπονητές μου θα μου δώσουν το σωστό πλάνο. Μέχρι τώρα έχω εκτελέσει σωστά ό,τι μου έχουν πει. Εμπιστεύομαι τον εαυτό μου και το πλάνο τους. Πιστεύω ότι θα λειτουργήσει".

Για τον προπονητή της, τον Τομ Χιλ:

"Ο Τομ όντως έχει ψύχωση με την ανάλυση των παικτών, που είναι καλό πράγμα. Τους τελευταίους δύο μήνες βλέπουμε μια μέρα πριν τα ματς μου βίντεο με την αντίπαλό μου, που με βοηθάει πολύ. Του αρέσουν αυτά τα πράγματα και έχουν επιτυχία. Έχει καλό μάτι. Πάντα έχει τη σωστή τακτική. Πάντα λέει ότι αν η τακτική είναι λάθος, τότε είναι δική μου ευθύνη".

Για το ελληνικό τένις και τον Στέφανο Τσιτσιπά:

"Τώρα πλέον υπάρχει και ίσως είναι και το Νο.1 άθλημα στη χώρα, αφού το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ έχουν τελειώσει (σ.σ. εννοούσε τα πρωταθλήματα). Άρα, το τένις είναι στο επίκεντρο. Είμαστε πολύ κοντά με τον Στέφανο, γνωριζόμαστε από μικροί. Τον βλέπω κάθε μέρα εδώ, τρώμε δίπλα-δίπλα με τις ομάδες μας κάθε βράδυ. Είμαι χαρούμενη για εκείνον, είναι συναρπαστικές στιγμές για το ελληνικό τένις".

TAGS ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ ROLAND GARROS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ