US OPEN

Σάκκαρη: "Η μητέρα μου είναι η πιο αγχωμένη, όταν την κοιτάζω δεν κοιτάει το court, αλλά προς τα κάτω, προσεύχεται μάλλον"

Η Μαρία Σάκκαρη στην αναμέτρηση με την Αντρεέσκου για το US Open
Η Μαρία Σάκκαρη στην αναμέτρηση με την Αντρεέσκου για το US Open © 2021 JOHN MINCHILLO / AP IMAGES

Η Μαρία Σάκκαρη στις δηλώσεις της αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μυθικής αναμέτρησης με την Μπιάνκα Αντρεέσκου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι περίμενε να οδηγηθεί σε tie break, ενώ μίλησε και για τη μητέρα της, που είδε από κοντά τη μεγάλη μονομαχία.

Η Μαρία Σάκκαρη νίκησε στην Μπιάνκα Αντρεέσκου με 2-1 σετ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του US Open για πρώτη φορά στην καριέρα της. Εκεί θα αντιμετωπίσει την Καρολίνα Πλίσκοβα, η οποία προκρίθηκε στους "8", χάρη στη νίκη της επί της Παβλιουτσένκοβα με 2-0 σετ.

Η Ελληνίδα τενίστρια στις δηλώσεις της στο court αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης ανέφερε ότι ήταν προετοιμασμένη να οδηγηθεί και το τρίτο σετ στο tie break, καθώς το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα αμφίρροπο μέχρι να τραυματιστεί η Καναδή τενίστρια, ενώ ζήτησε συγγνώμη από όσους παρακολούθησαν έως αργά την αναμέτρηση.

Παράλληλα αναφέρθηκε στη μητέρα της, Αγγελική Κανελλοπούλου, η οποία παρακολούθησε από κοντά την αναμέτρηση, ενώ ήταν ιδιαίτερα συγκινημένη με τον άθλο της κόρης της και την πρόκριση στους "8" του US Open.

Αναλυτικά όσα δήλωσε η Σάκκαρη: "Ήμουν προετοιμασμένη για ένα τάι μπρέικ στο τρίτο σετ, το είχα πει στον Τομ (προπονητής). Από την στιγμή που ήρθε πιο εύκολα, μου κάνει. Λατρεύω αυτό το κορτ, έχω τις καλύτερες αναμνήσεις εδώ, παίζω με το κοινό. Είναι τόσο καλό και για τις δυο μας, συγγνώμη, είμαι χωρίς λόγια (συγκινήθηκε).

Ήξερα ότι έχασα το πρώτο σετ γιατί έκανα κάποια πράγματα λάθος, δεν ήμουν πολύ γενναία. Έπρεπε να το αλλάξω αυτό, ήθελα πολύ να κερδίσω. Συγγνώμη δυσκολεύομαι να μιλήσω. Ξέρετε, ήθελα πολύ να κερδίσω και τα έδωσα όλα".

Για το ότι η Αντρεέσκου αγωνιζόταν με τραυματισμό στα τελευταία games: "Έλεγα στον εαυτό μου να επικεντρωθώ, είναι δύσκολο κάποιες φορές να παίζει με τραυματισμένο αντίπαλο. Προσπάθησα να επικεντρωθώ στο παιχνίδι μου, να είμαι γενναία και να κυνηγήσω τις μπάλες. Είναι όνειρο που γίνεται πραγματικότητα που παίζω βραδινό παιχνίδι".

Για τη μητέρα της που ήταν πρώην τενίστρια: "Η μητέρα μου (Αγγελική Κανελλοπούλου) είναι πρώην παίκτρια, αλλά έιναι η πιο αγχωμένη από κάθε άλλον στο box μου. Όταν την κοιτάζω δεν κοιτάει το court, αλλά προς τα κάτω, προσεύχεται μάλλον. Είναι πολύ ωραίο που την έχω εδώ, μαζί με την αδελφή μου".

Τέλος για το τι έχει να πει στο κοινό που έμεινε ξάγρυπνο μέχρι τις 2 τα ξημερώματα (ώρα Νέας Υόρκης): "Πριν πω «ευχαριστώ» στο κοινό που έμεινε τόσο αργά, ελπίζω να μην αργήσετε αύριο στη δουλειά σας και έχω εγώ το πρόβλημα. Ευχαριστώ που μείνετε τόσο αργά, πηγαίνετε για ύπνο και θα τα πούμε σε δύο μέρες".

TAGS US OPEN ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ