WTA

Σάκκαρη - Αλεξαντρόβα 2-0: Εμφατική πρόκριση της Μαρίας στα προημιτελικά του τουρνουά της Αγίας Πετρούπολης

Η Μαρία Σάκκαρη πανηγυρίζει κατά τη διάρκεια του Australian Open
Η Μαρία Σάκκαρη πανηγυρίζει κατά τη διάρκεια του Australian Open 2022 HAMISH BLAIR / AP PHOTO

Η Μαρία Σάκκαρη πραγματοποιώντας μια γεμάτη εμφάνιση δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην Αλεξαντρόβα, επικράτησε 2-0 σετ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του τουρνουά της Αγίας Πετρούπολης.

Στα προημιτελικά του τουρνουά της Αγίας Πετρούπολης προκρίθηκε η Μαρία Σάκκαρη. Το Νο7 της Παγκόσμιας κατάταξης επικράτησε 2-0 σετ της Εκατερίνα Αλεξαντρόβα και πήρε μία εύκολη πρόκριση.

Από την αρχή του ματς η 26χρονη πρωταθλήτρια ήταν ανώτερη της αντιπάλου της και δεν της άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης.

Το κυριαρχικό τένις της Σάκκαρη ανάγκασε την ούτως ή άλλως ασταθή Ρωσίδα (Νο44) να κυνηγήσει πολλά χτυπήματα στο όριο δίχως αποτέλεσμα.

Έτσι, η Σάκκαρη πήρε την πρόκριση στην οκτάδα όπου θα αντιμετωπίσει την Ελιζέ Μέρτενς. Η Βελγίδα νωρίτερα πέταξε εκτός την Μάρτιτς επικρατώντας 2-1 σετ.

Το ματς: Μόλις 75 λεπτά χρειάστηκε η Μαρία Σάκκαρη για να φτάσει στη νίκη με 6-2, 6-4. Το πρώτο σετ ήρθε εύκολα για την 26χρονη η οποία κατάφερε να κάνει γρήγορα το πρώτο break και στη συνέχεια ήλεγξε απόλυτα τον αγώνα φτάνοντας στην κατάκτηση του σετ με 6-2.

Ανάλογη ήταν η εικόνα και στο δεύτερο σετ. Η Σάκκαρη έκανε break μόλις στο πρώτο game και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς της για να προηγηθεί με 2-0. Έχοντας βάλει τις βάσεις η Σάκκαρη ουσιαστικά δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο και έφτασε εύκολα στο 6-4.

Έτσι, για δεύτερη διαδοχική χρονιά η Μαρία "σφράγισε" τη θέση της στις “8” καλύτερες της Αγίας Πετρούπολης, για 2η συνεχόμενη χρονιά.

Στα στατιστικά κλειδιά η Σάκκαρη είχε 20 αβίαστα λάθη έναντι στα 40 της Αλεξαντρόβα, ενώ δεν επέτρεψε στη Ρωσίδα να φτάσει σε κανένα break point, την ώρα που εκείνη είχε 3/7.

TAGS WTA ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ