MADRID OPEN

Ρουντ - Τσιτσιπάς 2-0: Αποκλεισμός για τον Στέφανο στους "16" του Madrid Open

Ο Τσιτσιπάς επιστρέφει την μπάλα στον Ρουντ για τη φάση των 16 του Madrid Open
Ο Τσιτσιπάς επιστρέφει την μπάλα στον Ρουντ για τη φάση των 16 του Madrid Open Ⓒ 2021 PAUL WHITE/ASSOCIATED PRESS

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν θα συνεχίσει στο Madrid Open, καθώς στη φάση των "16" δεν κατάφερε να περάσει το εμπόδιο του Κάσπερ Ρουντ, από τον οποίο ηττήθηκε 2-0 σετ (7-6, 6-4).

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε στα δυο σετ από τον Κάσπερ Ρουντ, στο πλαίσιο του 3ου γύρου του Mutua Madrid Open και αποχαιρέτησε πρόωρα το Masters της Ισπανίας.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έπεσε θύμα της υπέροχης εμφάνισης του Νο22 τενίστα στον κόσμο, ο οποίος πέτυχε την σπουδαιότερη νίκη της καριέρας του, παίζοντας φοβερό τένις καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Μετά από μιάμιση ώρα μάχης, ο 22χρονος Νορβηγός επικράτησε με 7-6(4), 6-4 και άφησε εκτός συνέχειας τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος ακολούθησε τον δρόμο των Ντανίλ Μεντβέντεφ και Αντρέι Ρούμπλεφ, οι οποίοι αποκλείστηκαν νωρίτερα μέσα στην ημέρα.

Αυτήν ήταν η πρώτη Top5 νίκη καριέρας για τον Ρουντ, που εξασφάλισε με την είσοδό του στα προημιτελικά του Madrid Open, την άνοδό του στο Top20 της παγκόσμιας κατάταξης από την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο εξαιρετικός χωματάς, δεν άφησε περιθώρια στον Στέφανο και κάνοντας μόλις 12 αβίαστα λάθη στο ματς, πήρε την πολυπόθητη πρόκριση, δίχως να αφήσει τον 22χρονο Έλληνα να φτάσει ούτε σε μπρέικ πόιντ.

Ο Στέφανος δεν έκανε άσχημη εμφάνιση, όμως στις λεπτομέρειες ήταν κατώτερος του Ρουντ, που πήρε δικαιωματικά το εισιτήριο για την τελική “8αδα”. Εκεί, θα αντιμετωπίσει τον Αλεξάντερ Μπούμπλικ.

Το Masters της Μαδρίτης, είναι το πρώτο τουρνουά για τον Τσιτσιπά μέσα στο 2021, στο οποίο δεν θα αγωνιστεί στα προημιτελικά. Μέχρι πρότινος, μετρούσε 7/7 συμμετοχές στα προημιτελικά των διοργανώσεων που έδωσε το παρών.

Ο Ρουντ του σταμάτησε αυτό το φοβερό σερί και τον ανάγκασε μόλις στη δεύτερη ήττα του στη χωμάτινη επιφάνεια, μετά τον χαμένο τελικό από τον Ράφα Ναδάλ στο Barcelona Open.

Πάντως, ο Νορβηγός, δεν είναι απίθανο να πήρε συμβουλές από τον Ράφα για να αντιμετωπίσει τον Στέφανο, μιας και είναι απόφοιτος της Rafa Nadal Academy και καλός φίλος του Ισπανού, με τον οποίο έκανε και την προετοιμασία του για τη χωμάτινη σεζόν.

MADRID OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (-1h)

Πηγή: Tennis24.gr.

ⓒ 2021 Paul White/Associated Press

TAGS MADRID OPEN ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ