ΡΑΦΑ ΝΑΔΑΛ

Monte Carlo Masters: Ο Ρούμπλεφ απέκλεισε τον Ναδάλ

Ο Ναδάλ απέναντι στον Φονίνι στη φάση των 16 του Australian Open.
Ο Ναδάλ απέναντι στον Φονίνι © 2021 ANDY BROWNBILL/ASSOCIATED PRESS

Μετά τον αποκλεισμό του Νόβακ Τζόκοβιτς και ο 11 φορές πρωταθλητής στο Μόντε Κάρλο, Ράφα Ναδάλ μένει εκτός τουρνουά από τον εκπληκτικό Αντρέι Ρούμπλεφ.

Νέα απίστευτη εξέλιξη στο Μόντε Κάρλο. Μετά τον αποκλεισμό του Νόβακ Τζόκοβιτς από τον Νταν Έβανς στον 3ο γύρο της διοργάνωσης, έρχεται ένας ακόμα σοκαριστικός αποκλεισμός στον προημιτελικό γύρο του τουρνουά.

Ο εκπληκτικός Αντρέι Ρούμπλεφ πέτυχε, πιθανώς, τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του υποχρεώνοντας τον θρύλο, Ράφαελ Ναδάλ, στην έκτη του συνολικά ήττα στο Πριγκηπάτο με 6-2, 4-6, 6-2.

Η διοργάνωση, όπως καταλαβαίνετε, παίρνει "φωτιά" μετά και τον αποκλεισμό του Ναδάλ με τους Τσιτσιπά και Ρούμπλεφ να μετατρέπονται αυτόματα στα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του πρώτου τους Masters τίτλου.

"Θεότρελο" ματς παρακολουθήσαμε στον τελευταίο χρονικά προημιτελικό της μέρας με τον Ναδάλ να είναι σε πολύ μέτρια μέρα, το λιγότερο, αλλά με τεράστια μαχητική ψυχή να "κλέβει" το δεύτερο σετ από τον Ρώσο πριν ο Ρούμπλεφ σταθεί εξαιρετικά κυρίως στο πνευματικό κομμάτι της διαχείρισης του τρίτου σετ για να πάρει πανάξια μια τεράστια νίκη.

Και εκεί έγκειται η μεγαλύτερη βελτίωση που έχει παρουσιάσει τον τελευταίο χρόνο ο καταπληκτικός Ρώσος καθώς αγωνιστικά ήταν καταπληκτικός σε όλο το ματς αν εξαιρέσουμε τα τελευταία games του δεύτερου όπου το μομέντουμ πήγε ξεκάθαρα στην πλευρά του Ναδάλ.

Πολύ προβληματική εμφάνιση από τον Ράφα που υπέφερε απίστευτα στο κομμάτι του σερβίς δεχόμενος συνολικά επτά breaks ενώ έκανε σωρεία αβίαστων λαθών κυρίως με το backhand δίχως να πείσει ιδιαίτερα ούτε με το forehand του.

Αντίθετα, ο Ρούμπλεφ βρέθηκε σε απίστευτη επιθετικά μέρη πυροβολώντας ανελέητα τον Ράφα και κάνοντας σχετικά λίγα αβίαστα λάθη ενώ βρήκε και πολλά μεγάλα σερβίς υπό πίεση.

Παρότι δεν έπαιξε καλά και αποκλείστηκε νωρίς στο Μόντε Κάρλο, δεν έγκειται ακόμα λόγος ανησυχίας για τον Ναδάλ γιατί έχει καταφέρει και σε άλλες χωμάτινες σεζόν να βρει στην πορεία τον ρυθμό του ώστε να παρουσιάζεται σε άριστη κατάσταση εκεί που δίνεται το ραντεβού με την ιστορία, στο Ρολάν Γκαρός φυσικά.

Τα τεράστια προβλήματα για τον Ναδάλ ξεκίνησαν από το πρώτο σετ με τον Ισπανό να παρουσιάζεται τραγικός στα δικά του service games (πέντε διπλά λάθη συνολικά στο σετ) ενώ και τα χτυπήματα εδάφους έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο.

Δεχόμενος τρία breaks δεν γινόταν να διεκδικήσει το σετ και το 1-0 έγινε σχετικά άνετα για τον Ρώσο με τον Ισπανό να χρειάζεται άμεση ανασυγκρότηση και βελτίωση της απόδοσής του.

Η οποία και δεν ήρθε στο δεύτερο σετ με τον "ταυρομάχο" να βρίσκεται σε πολύ δεινή θέση μιας και βρέθηκε με το καλημέρα με σπάσιμο σερβίς πίσω και στο δεύτερο σετ.

Ακολούθησε μια τρομερή μάχη με κάθε service game να διαρκεί πάνω από δέκα λεπτά. Ο Ναδάλ έσωσε τέσσερα break point που θα τον έστελναν στην σχεδόν απαγορευτική θέση του διπλού break πίσω αλλά δημιούργησε και ο ίδιος τις ευκαιρίες με τον Ρούμπλεφ να σώζει τα πρώτα πέντε break point του Ράφα πριν ο Ισπανός να κάνει το πολυπόθητο σπάσιμο σερβίς που τον έβαλε και πάλι στο ματς.

Με φόρα από εκείνο το σημείο και μετά, στο 4-4, πήρε και τα επόμενα δύο games "κλέβοντας" το σετ από τον Ρώσο και μπαίνοντας στο τρίτο σετ με το μομέντουμ πεντακάθαρα υπέρ του. Και εκεί που θα μπορούσε να καταρρεύσει πολύ εύκολα ο Ρούμπλεφ ή να πάρει τα πάνω του ο Ράφα, ο Ρώσος ανασυγκροτήθηκε άμεσα και ο Ναδάλ θύμισε τον παίκτη του πρώτου σετ.

Πηγή: Tennis24

Photo Credits: © 2021 Andy Brownbill/Associated Press

TAGS ΡΑΦΑ ΝΑΔΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ