ΡΟΤΖΕΡ ΦΕΝΤΕΡΕΡ

Ρότζερ Φέντερερ: Δεν προλαβαίνει το Wimbledon

Ο Ρότζερ Φέντερερ
Ο Ρότζερ Φέντερερ © 2021 KIRSTY WIGGLESWORTH / AP IMAGES

Ο Ρότζερ Φέντερερ ξεκίνησε την προετοιμασία του για να επιστρέψει στο tour, δεν είναι όμως εφικτό να δώσει το "παρών" στο Wimbledon τη φετινή σεζόν.

Ο Ρότζερ Φέντερερ είναι αποφασισμένος να επιστρέψει στο επαγγελματικό tour και να ολοκληρώσει τη σπουδαία καριέρα του με τους δικούς του όρους και όπως του αξίζει. Ο 40χρονος Ελβετός συνεχίζει να έχει αξιοσημείωτη πρόοδο στη φάση της αποθεραπείας, μετά το χειρουργείο στο γόνατο όμως σύμφωνα με τον Σέβεριν Λούθι, είναι πολύ δύσκολο να προλάβει το αγαπημένο του Wimbledon.

Ο Φέντερερ έχει τεθεί εκτός αγώνων από τον περασμένο Ιούλιο, έχοντας υποβληθεί σε τρίτο χειρουργείο λίγο μετά το Wimbledon. Τις δύο πρώτες εγχειρήσεις τις έκανε κατά τη διάρκεια του 2020 όπου έχασε το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν. Έχει καταφέρει να παίξει σε μόλις έξι τουρνουά από τον Ιανουάριο του 2020.

"Είναι ακόμα στη φάση της ανάρρωσης. Ωστόσο, δεν κάνει μόνο φυσιοθεραπείες και παγοθεραπεία. Μπορεί να κάνει περισσότερα και δουλεύει ενεργά. Ενδυναμώνει όχι μόνο τους μυς των ποδιών αλλά και ολόκληρο το σώμα του. Είναι ένα κανονικό πρόγραμμα προετοιμασίας" είπε ο Λουθι στη γερμανική εφημερίδα Tages Anzeiger.

Μάλιστα, ο Φέντερερ θα ξεκινήσει και προπονήσεις με ρακέτα και μπάλα αυτή την εβδομάδα, έχοντας ως sparring partner τη γυναίκα του Μίρκα Βάβρινετς, πρώην Top100 στη WTA με την οποία είχαν γνωριστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ 2000 και έκτοτε είναι μαζί.

Ο Λούθι πιστεύει ότι είναι σημαντικό που ο Φέντερερ επιστρέφει σιγά-σιγά στο τένις και χρειάζονται προσεκτικά βήματα σε αυτό το στάδιο της διαδικασίας. Πολύ σύντομα θα αρχίσει να ενεργοποιείται και ο Πιερ Παγκανίνι, ο προσωπικός γυμναστής του Φέντερερ που μέχρι τώρα βρίσκεται απλά σε στενή επαφή με τον φυσιοθεραπευτή του Ελβετού, Ντάνιελ Τρόξλερ.

Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο για πόσο ακόμη ο 40χρονος θα είναι μακριά από το Tour με τον Λούθι να παραδέχεται ότι οι πιθανότητες να παίξει στο Wimbledon είναι πολύ περιορισμένες.

"Αυτή τη στιγμή, δεν μπορώ να πω ότι είμαι αισιόδοξος ότι θα προλάβει το Wimbledon. Δεν είμαι αυτός που θα πει ότι είναι αδύνατο αλλά δεν μπορώ να το φανταστώ τη δεδομένη στιγμή" είπε ο Λούθι.

Πηγή: Tennis24

TAGS ΡΟΤΖΕΡ ΦΕΝΤΕΡΕΡ WIMBLEDON
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ