ROME MASTERS

Rome Masters: Τίτλος στην Ρώμη για την ανίκητη Σβιόντεκ

Η Ίγκα Σβιόντεκ πανηγυρίζει την κατάκτηση του Rome Masters | 15 Μαΐου 2022
Η Ίγκα Σβιόντεκ πανηγυρίζει την κατάκτηση του Rome Masters | 15 Μαΐου 2022 @2022 ALESSANDRA TARANTINO/AP IMAGES

Η Ίγκα Σβιόντεκ ήταν ασταμάτητη και στον τελικό στο τουρνουά της Ρώμης επικρατώντας εύκολα της Τυνήσιας Ονς Ζαμπέρ με 6-2, 6-2 κάνοντας το back-to-back στη διοργάνωση καθώς είχε κατακτήσει και πέρυσι τον τίτλο.

Με αυτή τη νίκη η Πολωνή έφτασε τις 28 συνεχόμενες, ενώ παράλληλα κατέκτησε τον 8ο συνεχόμενο τίτλο της έχοντας πλέον 8/9 στην καριέρα της και με το μοναδικό χαμένο τελικό να είναι εκείνος του Απριλίου του 2019 στο Λουγκάνο από την Σλοβένα Πολόνα Χέρκογκ.

Τελευταία παίκτρια που κατάφερε να νικήσει την Σβιόντεκ ήταν η Λετονή, Γέλενα Οσταπένκο, τον περασμένο Φεβρουάριο στο Ντουμπά

Στον τελικό του Rome Masters απέναντι στην Ζαμπέρ, η οποία κι αυτή προερχόταν από ένα εξαιρετικό σερί 11 νικών, αλλά και από την κατάκτηση του τίτλου στη Μαδρίτη, η Σβιόντεκ ήταν το απόλυτο "αφεντικό".

Με τρομερή ενέργεια, σεμιναριακό footwork, βαθιές μπάλες και εντυπωσιακές άμυνες η Πολωνή δεν δυσκολεύτηκε να κατακτήσει το 1ο set μέσα σε 37 λεπτά.

Αν μάλιστα δεν ήταν το μικρό ξέσπασμα της Ζαμπέρ που κατάφερε να “σβήσει” 2 break-points στο 4ο game κι ενώ ήταν πίσω με 3-0, τότε μπορεί να μιλήσουμε για μια πιο εύκολη κατάκτηση από την Σβιόντεκ.

Η Ζαμπέρ έφτασε μεν στο hold αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για να βάλει “φρένο” στην ασταμάτητη Πολωνή, η οποία κρατώντας εύκολα το service της (80% κερδισμένοι πόντοι στο 1ο service) συνέχισε να πιέζει για break το οποίο και βρήκε στο τέλος του set παίρνοντας προβάδισμα με 1-0.

Στο 2ο σκέλος του τελικού η Σβιόντεκκ έγινε ακόμα πιο επιθετική, αλλά και πιεστική στο service της Ζαμπέρ. Η 20χρονη αφού κλήθηκε να σβήσει το 1ο break-point στο service της στον τελικό φτάνοντας σε hold, στη συνέχεια βρήκε break κάνοντας το 2-0.

Με την Ζαμπέρ να προσπαθεί να κρατηθεί κάπως στον τελικό, η Σβιόντεκ συνέχισε να πιέζει όλο και περισσότερο με αποτέλεσμα να φτάσει σε νέο break κάνοντας το 4-0 και έχοντας την μπάλα στα χέρια για το 5-0!

Ωστόσο, σε μια από τις λίγες φορές που η Ζαμπέρ φάνηκε στο court, κατάφερε να κάνει break και να πάρει πίσω το ένα από τα δύο χαμένα service μειώνοντας σε 4-1.

Ακολούθησε το καλύτερο game του τελικού (και ίσως του τουρνουά) με την Ζαμπέρ να μπαίνει στην “εξίσωση” του αγώνα φτάνοντας μάλιστα σε τριπλό break-point (0/40). H συνέχεια ήταν απλά μαγική.

Η Πολωνή βγήκε νικήτρια από τρία απίστευτης ποιότητας ράλι ισοφαρίζοντας σε 40/40, ενώ στη συνέχεια έδωσε μια ακόμη ευκαιρία στην Τυνήσια μετά από ένα διπλό λάθος. Ωστόσο, η Σβιόντεκ με δύο σερί πόντους πήρε το game έκανε το 5-2 δίνοντας ουσιαστικά τη χαριστική βολή στην Ζαμπέρ.

Η Τυνήσια προσπάθησε να παραμείνει στον τελικό, όμως οι εξαιρετικές επιστροφές της Νο1 του κόσμου που έφτασαν το 63%(!) στον τελικό, δεν της το επέστρεψαν με την Σφιόντεκ να φτάνει σε ένα ακόμη break και στην κατάκτηση του 5ου συνεχόμενου τίτλου WTA 1000!

Πηγή: Tennis24.gr

TAGS ROME MASTERS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ