ROME MASTERS

Rome Masters: Ο Ρούνε νίκησε με ανατροπή τον Ρουντ και περιμένει Τσιτσιπά ή Μεντβέντεφ στον τελικό

Ο Χόλγκερ Ρούνε
Ο Χόλγκερ Ρούνε @ 2023 DANIEL COLE / AP IMAGES

Ο Χόλγκερ Ρούνε έκανε την ανατροπή απέναντι στον Ρούντ, επικράτησε 2-1 σετ και προκρίθηκε στον τελικό του Rome Masters όπου θα αντιμετωπίσει είτε τον Στέφανο Τσιτσιπά είτε τον Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του Rome Masters πήρε ο ψυχωμένος Χόγλκερ Ρούνε, ολοκληρώνοντας μια μεγάλη ανατροπή στον 1ο χρονικά ημιτελικό της ημέρας κόντρα στον Κάσπερ Ρουντ, τον οποίο και νίκησε με 6-7(2), 6-4, 6-2, μετά από 2 ώρες και 43 λεπτά αγώνα.

Ο 20χρονος Δανός διατηρεί το σερί των νικηφόρων ημιτελικών του σε Masters (3/3), επιστρέφοντας από χαμένο set στο tie-break, αλλά και από break στο 2ο μέρος, και αύριο Κυριακή (21/5) θα διεκδικήσει τον 5ο τίτλο 8 (με τον αυριανό) τελικούς στην έως τώρα καριέρα του.

Αντίπαλος του Ρούνε στο μεγάλο αυριανό παιχνίδι της Ρώμης θα είναι είτε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, είτε ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ, που παίρνουν τη σκυτάλη στο κεντρικό κορτ και θα αναμετρηθούν, με το 2ο εισιτήριο για τον τελικό να είναι υπό διεκδίκηση.

Αναφορικά με το ματς, στο 1ο set, κανείς από τους δύο δεν ήθελε να κάνει λάθος από τη γραμμή του service, και το κατάφεραν στο έπακρο, κρατώντας το ισόπαλο σκορ μέχρι τέλους, για να λύσουν τις διαφορές τους στο tie-break (6-6).

Εκεί, μετά από 11 λεπτά και 23 δευτερόλεπτα κατάφερε να κυριαρχήσει ο 24χρονος Νορβηγός με επιμέρους σκορ 7-2, κάνοντας αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στον τελικό της Αιώνιας Πόλης.

Στο 2ο μέρος, ήταν η σειρά του Δανού να ξεκινήσει το service πρώτος, και οι ισορροπίες παρέμειναν στο ακέραιο μέχρι και το 4ο game (2-2). Από το επόμενο, ο Ρουντ έκανε το πρώτο break στον αγώνα, και στη συνέχεια υπερασπίστηκε ξανά το service του, για να πλησιάσει ακόμα περισσότερο στη straight νίκη (4-2).

Ο Ρούνε όμως δεν είχε πει ακόμα την τελευταία του λέξη, και με μία εντυπωσιακή επιστροφή στο ματς, πήρε 4 σερί games, εκ των οποίων τα δύο ήταν break, για να ισοφαρίσει και να προσπεράσει στο φινάλε τον αντίπαλό του, στέλνοντας το ματς στο decider (6-4).

Στο 3ο και τελευταίο μέρος του αγώνα, και πάλι σέρβιρε πρώτος ο No6 του κόσμου (από τη Δευτέρα 22/5), κράτησε την ισχνή διαφορά μέχρι το 3ο game (2-1), και στο αμέσως επόμενο έφτασε στο 3ο προσωπικό του break, για να επιβεβαιώσει πως το μομέντουμ πια ήταν με το μέρος του (3-1).

Με love game (40-0) αύξησε κι’ άλλο την απόσταση από τον No4 της παγκόσμιας κατάταξης, ο οποίος μείωσε προσωρινά στο 6ο game, αλλά στη συνέχεια δεν είχε κάποια νέα επιθετική λύση, με τον Ρούνε να κατακτά τα επόμενα 2 games, να φτάνει τα (συνολικά) 4 break, και να εξασφαλίζει τη συμμετοχή του στον τελικό της Ρώμης (6-2).

ΠΗΓΗ: Tennis24

TAGS ROME MASTERS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ