ROME MASTERS

Rome Masters: Ο Αλκαράθ αποκλείστηκε από τον Μαροζάν, Νο135 της παγκόσμιας κατάταξης

Ο Κάρλος Αλκαράθ κατά τη διάρκεια του U.S. Open
Ο Κάρλος Αλκαράθ κατά τη διάρκεια του U.S. Open 2022 AP PHOTO/MARY ALTAFFER

Σ' έναν αποκλεισμό έκπληξη υποχρεώθηκε ο Κάρλος Αλκαράθ, καθώς ο Ισπανός τενίστας αποκλείστηκε στους "32" του Rome Mastes από τον 23χρονο Φαμπιάν Μαροζάν, Νο135 της παγκόσμιας κατάταξης.

Θύμα έκπληξης έπεσε ο Κάρλος Αλκαράθ, που “λύγισε” στα δύο set από τον qualifier 23χρονο Ούγγρο τενίστα, Φαμπιάν Μαροζάν με 6-3, 7-6(4), και έμεινε εκτός από τη φάση των “32” του Rome Masters.

Ο 20χρονος Ισπανός δεν θα περίμενε τέτοια αντίσταση από τον σημερινό του αντίπαλο, που πέτυχε αδιαμφισβήτητα τη μεγαλύτερή του νίκη στην έως τώρα καριέρα του, και αν σημειώσει έστω άλλη μία στη Ρώμη τότε θα μπει στο Top-100 της παγκόσμιας κατάταξης.

Αντίθετα, ο No2 του κόσμου βγήκε εκτός διεκδίκησης του τίτλου από νωρίς, παρόλο αυτά θα προσπεράσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς στην κορυφή του κόσμου, πηγαίνοντας στο Roland Garros ως No1, και θα έχει την ευκαιρία τώρα να γεμίσει τις μπαταρίες του, ενόψει Παρισιού.

Αξίζει να σημειώσουμε επίσης, πως αυτή ήταν πρώτη φετινή ήττα εκτός ημιτελικού ή τελικού, και η πρώτη φετινή χωρίς να κερδίσει κάποιο set. Ο Αλκαράθ έτρεχε ένα σερί με 11 διαδοχικές νίκες, και ασφαλώς ο σημερινός αποκλεισμός του θα συγκαταλεχτεί ως μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις μέσα στο 2023.

Αναφορικά με το παιχνίδι, ο 23χρονος Ούγγρος ξεκίνησε πρώτος από τη γραμμή του service και το έκανε με επιτυχία, διατηρώντας αρχικά ένα ισχνό προβάδισμα από τον Καρλίτο ως το 3ο game (2-1).

Στο αμέσως επόμενο ήρθε το πρώτο break από τον Μαροζάν, ενώ μετέπειτα σέρβιρε ξανά άψογα, μεγαλώνοντας κι’ άλλο την απόσταση (4-1), ενώ στην εξέλιξη του set δεν απειλήθηκε το service του, φτάνοντας καθαρά και δίκαια στην κατάκτησή του (6-3).

Στο 2ο και τελευταίο μέρος του αγώνα, ήταν η σειρά του Αλκαράθ να σερβίρει πρώτος και το έκανε αλάνθαστα μέχρι το 5ο game, έχοντας αυτός ένα μικρό προβάδισμα (3-2). Ισοφάρισε με νέο service game ο qualifier, έκανε νέο break στο 7ο game αλλάζοντας ξανά τις ισορροπίες, όμως απάντησε άμεσα ο Αλκαράθ και ισοφάρισε εκ νέου (4-4).

Κράτησαν αμφότεροι την ακεραιότητα των service τους μέχρι τέλους, οδηγώντας την αναμέτρηση στο tie-break (6-6), όπου εκεί, μετά από κάτι παραπάνω από 11 λεπτά ο ψυχωμένος Ούγγρος επέστρεψε από το εις βάρος του 4-1, και νίκησε με επιμέρους σκορ 7-4, για να πάρει τη μεγαλύτερη νίκη της ζωής του (7-6(4).

Πηγή: Tennis24.gr

TAGS ROME MASTERS ΚΑΡΛΟΣ ΑΛΚΑΡΑΘ ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ