ROME MASTERS

Rome Masters: Ήττα-σοκ για Ρούμπλεφ στην πρεμιέρα

Ο Αντρέι Ρούμπλεφ στο τουρνουά του Μονακό
Ο Αντρέι Ρούμπλεφ στο τουρνουά του Μονακό JEAN-FRANCOIS BADIAS/ ASSOCIATED PRESS

Ο Φιλίπ Κραΐνοβιτς έκανε την έκπληξη της πρεμιέρα στο Rome Masters αφού επικράτησε 2-0 σετ (6-2, 6-4) του Ρούμπλεφ και απέκλεισε το Νο6 του ταμπλό. Ο Αλιασίμ πήρε το ντέρμπι με τον Φοκίνα.

Πρόωρο αποκλεισμό από το τελευταίο χωμάτινο Masters της σεζόν γνώρισε ο Νο6 του ταμπλό στη Ρώμη, Αντρέι Ρούμπλεφ.

Ο Ρώσος εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων στην πρεμιέρα του στο Internazionali BNL D’Italia, απογοήτευσε με την εμφάνισή του και κέρδισε μόλις… έξι games από τον Φίλιπ Κραΐνοβιτς (Νο54), για να μείνει εκτός τουρνουά από τον 2ο γύρο.

Μετά από μόλις 70 λεπτά αγώνα, ο Σέρβος επικράτησε 6-2, 6-4 και έδωσε σκληρό μάθημα στον Ρούμπλεφ, ο οποίος στη φετινή χωμάτινη σεζόν δεν τα πηγαίνει καλά, παρά το γεγονός ότι την περασμένη εβδομάδα έπαιξε προημιτελικά στη Μαδρίτη.

Ο αποκλεισμός του 25χρονου, είναι πολύ σημαντικός όσον αφορά τις διασταυρώσεις στο κάτω μέρος του ταμπλό, μιας και ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε τον Ρούμπλεφ ως πιθανότερο αντίπαλο στα προημιτελικά του θεσμού.

Αυτό σημαίνει, πως αν φτάσει στην τελική “8άδα” της Ρώμης ο Έλληνας πρωταθλητής, θα βρει απέναντί του, έναν εκ των: Γιάνικ Σίνερ, Φάμπιο Φονίνι και Φίλιπ Κραΐνοβιτς. Σίγουρα, πιο βατό πλέον, το μονοπάτι για τον Στέφανο.

Μεγάλη νίκη στο μεγάλο ντέρμπι της Τρίτης (10/5) πέτυχε ο Νο9 τενίστας του κόσμου, Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ, που επέστρεψε από set πίσω και απέκλεισε τον φιναλίστ του Monte Carlo Masters, Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα (Νο29), με 4-6, 7-6(2), 6-2.

Στον 3ο γύρο, ο Καναδός θα βρει απέναντί του έναν εκ των Ντιέγκο Σβάρτσμαν και Μάρκος Γκιρόν. Εντυπωσιακός για back to back αγώνα στο Foro Italico, ο Ντένις Σαποβάλοφ (Νο16), που δείχνει να πιάνει ρυθμό στο χώμα την κατάλληλη χρονική περίοδο.

Ο Καναδός επιβλήθηκε του Νικολόζ Μπασιλασβίλι (Νο25) με 6-4, 7-6(5) και θα παίξει με έναν εκ των Ράφα Ναδάλ και Τζον Ίσνερ στις “16” του τουρνουά.

ΠΗΓΗ: Tennis24

TAGS ROME MASTERS ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ