SPORTS - GOSSIP

Roland Garros: Οι σκύλοι των αθλητών έχουν διαπίστευση και προσωπικό φροντιστή στο τουρνουά

Η Σαμπαλένκα με τον σκύλο της Instagram @arynasabalenka

Το Roland Garros δεν φροντίζει μόνο τους κορυφαίους τενίστες του κόσμου, αλλά και τους τετράποδους φίλους τους. Η διοργάνωση έχει δημιουργήσει ειδική υπηρεσία για τα κατοικίδια των αθλητών, με σκύλους να διαθέτουν ακόμη και τη δική τους διαπίστευση.

Το Roland Garros δεν ξεχωρίζει μόνο για το θέαμα που προσφέρει στα γήπεδα, αλλά και για όσα συμβαίνουν πίσω από τις κάμερες.

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι αθλητές επιλέγουν να ταξιδεύουν στα τουρνουά μαζί με τα κατοικίδιά τους, είτε για συντροφιά είτε επειδή τα θεωρούν σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητάς τους. Έτσι, οι διοργανωτές του γαλλικού Grand Slam αποφάσισαν να κάνουν ένα βήμα παραπάνω.

Φέτος, δέκα σκύλοι απέκτησαν τη δική τους επίσημη διαπίστευση για το τουρνουά, έχοντας πρόσβαση στους χώρους που χρησιμοποιούν οι αθλητές κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Μάλιστα, το Roland Garros έχει ορίσει ακόμη και ειδικό φροντιστή σκύλων, δηλαδή έναν άνθρωπο που αναλαμβάνει να οργανώνει και να καλύπτει τις ανάγκες των τετράποδων επισκεπτών. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η υπεύθυνη φροντίζει για τις βόλτες, τις δραστηριότητες, τις μετακινήσεις, ακόμη και για την πρόσβαση σε ιδιωτικές πισίνες, ιδιαίτερα κατά τις ημέρες με υψηλές θερμοκρασίες στο Παρίσι.

Στην ομάδα υποστήριξης υπάρχουν επίσης επαγγελματίες dog walkers που αναλαμβάνουν καθημερινά τη βόλτα των σκύλων, ενώ στους χώρους των αθλητών έχουν τοποθετηθεί ειδικοί σταθμοί με σακουλάκια τροφής για τα κατοικίδια.

Ανάμεσα στους γνωστούς τενίστες που συνοδεύονται από τους σκύλους τους στο Παρίσι είναι η Αρίνα Σαμπαλένκα, η Αναστασία Ποτάποβα, η Άννα Καλίνσκαγια, η Μάρτα Κοστιούκ, αλλά και ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Οι σκύλοι μπορούν να βρεθούν σχεδόν παντού στους χώρους των παικτών, από τα προπονητικά γήπεδα μέχρι τα lounges και τα boxes των αθλητών κατά τη διάρκεια των αγώνων. Η μοναδική προϋπόθεση είναι να είναι καλά εκπαιδευμένοι και να μην δημιουργούν προβλήματα.

Η Αυστριακή Ποτάποβα, η οποία ταξιδεύει συχνά με τη σκυλίτσα της, έχει δηλώσει ότι η παρουσία της κάνει την καθημερινότητα στο tour πολύ πιο ευχάριστη, ενώ θεωρεί ότι της φέρνει και τύχη στους αγώνες.

Όσο για τη Σαμπαλένκα, έχει παραδεχθεί πως η μεγαλύτερη δυσκολία δεν είναι το ταξίδι, αλλά η εύρεση κατάλληλων χώρων για βόλτα όταν οι αθλητές μένουν σε μεγάλα αστικά κέντρα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι στο φετινό Roland Garros δεν πρωταγωνιστούν μόνο οι κορυφαίοι τενίστες του κόσμου, αλλά και οι τετράποδοι φίλοι τους, οι οποίοι απολαμβάνουν περιποίηση… σχεδόν επιπέδου σταρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ