ROLAND GARROS

Roland Garros: Στο ρελαντί προκρίθηκε η Σβιόντεκ στον τρίτο γύρο

Poland's Iga Swiatek celebrates after beating Claire Liu of the U.S. during their second round match of the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium in Paris, Thursday, June 1, 2023. (AP Photo/Jean-Francois Badias)
Poland's Iga Swiatek celebrates after beating Claire Liu of the U.S. during their second round match of the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium in Paris, Thursday, June 1, 2023. (AP Photo/Jean-Francois Badias) AP

Η Ίγκα Σβιόντεκ επικράτησε 2-0 σετ της Κλερ Λιου μέσα σε 90 λεπτά και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Roland Garros με συνοπτικές διαδικασίες.

Σημειώνοντας ένα ακόμη bagel η κάτοχος του τίτλου, Ίγκα Σβιόντεκ χρειάστηκε 90 λεπτά για επικρατήσει της Αμερικανίδας, Κλερ Λιού με 6-4, 6-0 (το ίδιο σκορ με την πρεμιέρα κόντρα στην Κριστίνα Μπούκσα) εξασφαλίζοντας την πρόκριση για τη φάση των “32” του Roland Garros.

Με αυτή τη νίκη η Πολωνή έφτασε τις 23 στο Roland Garros, έχοντας μόλις 2 ήττες, ωστόσο παραμένει αήττητη ως Νο1 του κόσμου στο Παρίσι έχοντας ρεκόρ 9-0.

Η Σβιόντεκ τελείωσε την αναμέτρηση με 24 winners και 23 αβίαστα λάθη, την ίδια ώρα που η Λιού είχε 12 και 20 αντίστοιχα, έσβησε τα 8/10 break-points της Αμερικανίδας, ενώ από την άλλη κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις 6 από τις συνολικά 8 ευκαιρίες για break.

Το ξεκίνημα για την πρωταθλήτρια του 2020 και του 2022 ήταν εντυπωσιακό κατακτώντας τα 3 πρώτα games (3-0) έχοντας σπάσει δύο φορές το service της αντιπάλου της. Η Λιού ωστόσο αντέδρασε με τον ίδιο τρόπο ισοφαρίζοντας σε 3-3.

Όμως με νέο break κι ένα δύσκολο hold η Σβιόντεκ έφτασε στο 5-3 για να κλείσει λίγο αργότερα το 1ο set με 6-4 κάνοντας το 1-0.

Στο 2ο set τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για την Πολωνή, καθώς η Λιού αντιμετώπισε πολλά προβλήματα από τη θέση του service (κέρδισε μόλις 4 πόντους σε όλο το set) και σπάζοντας 3 φορές το service της Αμερικανίδας έφτασε στη 2η σερί νίκη της που την έφερε στον 3ο γύρο.

Εκεί θα αντιμετωπίσει την Κινέζα Ξιν Γουάνγκ που με τη σειρά της απέκλεισε την Σουηδή, Ρεμπέκα Πέτερσον με 7-6(5), 6-2.

ΠΗΓΗ: Tennis24

TAGS ROLAND GARROS WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ