ROLAND GARROS

Roland Garros: Στα ημιτελικά η ασταμάτητη Σβιόντεκ

Η Ίγκα Σβιόντεκ σε αγώνα της κόντρα στην Τζέσικα Πεγκούλα στα προημιτελικά του Roland Garros | 1 Ιουνίου 2022
Η Ίγκα Σβιόντεκ σε αγώνα της κόντρα στην Τζέσικα Πεγκούλα στα προημιτελικά του Roland Garros | 1 Ιουνίου 2022 @2022 JEAN-FRANCOIS BADIAS/AP IMAGES

Η Ίγκα Σβιόντεκ ξεπέρασε με 6-3, 6-2 το εμπόδιο της Τζέσικα Πεγκούλα και έφτασε τις 33 διαδοχικές νίκες, για να πανηγυρίσει συνάμα την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Roland Garros.

Τις 33 συνεχόμενες νίκες έφτασε η Νο1 του κόσμου Ίγκα Σβιόντεκ που ξεπέρασε το εμπόδιο της Τζέσικα Πεγκούλα (Νο11) με 6-3, 6-2 για να προκριθεί στον ημιτελικό του Roland Garros σε 90 λεπτά.

Η Πολωνή ξεπέρασε το ρεκόρ 32 συνεχόμενων νικών της Ζουστίν Ενάν και πλέον βρίσκεται μόνη πίσω από τις Βίνους και Σερίνα Ουίλιαμς στη σχετική λίστα (από το 2000) με 35 και 34 σερί νίκες αντίστοιχα.

Ήταν ένα ματς με αρκετά αβίαστα λάθη για την Σβιόντεκ (28 στο σύνολο) που όμως έδειξε για μια ακόμη φορά την ποιότητα της παίζοντας αρκετά επιθετικά σε αρκετές περιπτώσεις και σημειώνοντας 29 winners.

Η κορυφαία τενίστρια στον κόσμο μπήκε δυνατά στο ματς σπάζοντας στο 1ο game το service της αντιπάλου της.

Ωστόσο, η Ίγκα δεν μπόρεσε να βρει απόλυτα τον ρυθμό της κάνοντας αρκετά αβίαστα λάθη, με την Πεγκούλα να το εκμεταλλεύεται παίρνοντας αμέσως το break πίσω (1-1).

Η Σβιόντεκ άρχισε να δείχνει την ανωτερότητα της στο court από το 7ο game και μετά, καθώς σημείωσε εκ νέου break και το εκμεταλλεύτηκε απόλυτα για κατακτήσει στη συνέχεια το 1ο set.

Στο 2ο κομμάτι του παιχνιδιού η Αμερικανίδα συνέχισε να δυσκολεύει την Ίγκα, όμως η Πολωνή κατάφερε βρει το καθοριστικό break και να σημειώσει το 4-1, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα για τη νίκη.

Η Πεγκούλα δεν κατάφερε να πιέσει παραπάνω την αντίπαλό της και λίγη ώρα αργότερα η Σφιόντεκ έκλεισε με εμφατικό τρόπο το ματς για να προκριθεί για 3η φορά στην καριέρα της (και 2η στο Roland Garros) σε ημιτελικό Grand Slam.

Η Ίγκα είχε σε αρκετά καλή μέρα το service της (70% 1ο service), και επέτρεψε στην αντίπαλό της να φτάσει μόλις 2 φορές σε break point, ενώ κέρδισε και το 90% τον πόντων στο φιλέ.

Πλέον η Πολωνή απέχει 2 νίκες από τον 2ο τίτλο Grand Slam ενώ στον ημιτελικό της Πέμπτης θα αντιμετωπίσει την Ντάρια Κασάτκινα (Νο20).

Πηγή: Tennis24.gr

TAGS ROLAND GARROS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ