ROLAND GARROS

Roland Garros: Νίκες για Φέντερερ και Μεντβέντεφ

O Ρότζερ Φέντερερ στο Roland Garros
O Ρότζερ Φέντερερ στο Roland Garros © 2021 THIBAULT CAMUS/ASSOCIATED PRESS

Ο Ρότζερ Φέντερερ επικράτησε 3-0 τον Ουζμπέκο, Ντένις Ιστόμιν, ενώ ο Ντανίλ Μεντβέντεφ πήρε επιτέλους την πρώτη νίκη της καριέρας του στο κυρίως ταμπλό του Roland Garros.

Ο Ρότζερ Φέντερερ πέτυχε την 1η του νίκη στο χώμα μετά τις 4 Ιουνίου του 2019 και προκρίθηκε εντυπωσιακά στον 2ο γύρο του Roland Garros, κερδίζοντας στα τρία sets τον Ντένις Ιστόμιν.

Ο 39χρονος Ελβετός, δεν συνάντησε το παραμικρό πρόβλημα κόντρα στον Ουζμπέκο τενίστα, που προερχόταν από τα προκριματικά και μετά από μια ώρα και 35 λεπτά, πέρασε στον 2ο γύρο για 16η φορά στην καριέρα του.

Με σκορ 6-2, 6-4, 6-3, ο Φέντερερ "έκλεισε" το εισιτήριό του για την επόμενη φάση του Γαλλικού Όπεν, όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Μαρίν Τσίλιτς και Άρθουρ Ρίντερνεχ.

Ο Ρότζερ σέρβιρε μαεστρικά κόντρα στο Νο204 της παγκόσμιας κατάταξης και με 52/65 κερδισμένους πόντους πίσω από το service του, δεν θα μπορούσε να απειληθεί από τον αντίπαλό του.

Δεν τον άφησε να φτάσει ούτε καν σε break point και με συνοπτικές διαδικασίες έφυγε με την πρόκριση από το Philippe Chatrier.

Εκμεταλλευόμενος 5/13 ευκαιρίες για break, ο Φέντερερ σέρβιρε οκτώ άσους και ολοκλήρωσε τον αγώνα με... μηδέν double faults, για να "καθαρίσει" τον Ιστόμιν σε χρόνο dt.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις τελευταίες 13 παρουσίες του στο Roland Garros, ο Ελβετός είχε προκριθεί στον 2ο γύρο. Την Δευτέρα (31/5) έκανε το 14/14 και έδειξε ότι με καθαρό μυαλό στο παιχνίδι του, μπορεί να βρεθεί άνετα, στην 2η εβδομάδα αγώνων.

Πρώτη νίκη καριέρας στο Roland Garros για Μεντβέντεφ

Στην 5η του προσπάθεια, ο Ντανίλ Μεντβέντεφ πήρε επιτέλους την πρώτη νίκη της καριέρας του στο κυρίως ταμπλό του Roland Garros.

Ο 25χρονος Ρώσος ξεπέρασε με straight sets το εμπόδιο του Νο37 της παγκόσμιας κατάταξης, Αλεξάντερ Μπούμπλικ και προκρίθηκε για παρθενική του φορά στον 2ο γύρο του Γαλλικού Όπεν.

Μπορεί να μην του αρέσει να παίζει στο χώμα, μπορεί η παράδοση να μην ήταν με το μέρος του πριν την πρεμιέρα του στο Παρίσι, όμως ο Νο2 τενίστας του κόσμου, κατάφερε να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη στο τουρνουά, μετά από τέσσερις συνεχόμενες αποτυχημένες προσπάθειες.

Μετά από μια ώρα και 56 λεπτά αγώνα, ο Μεντβέντεφ επικράτησε με 6-3, 6-3, 7-5, δείχνοντας αρκετά από τα σημάδια της μεγάλης τενιστικής του ποιότητας, σε μια αταίριαστη για τον ίδιο επιφάνεια.

Ήταν μόλις το 4ο ματς του Ρώσου στη φετινή clay court season και παράλληλα ολοκληρώθηκε με τη 2η νίκη του, μετά από εκείνη που είχε πανηγυρίσει επί του Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα, νωρίτερα φέτος, στη Μαδρίτη.

Μάλιστα, χρειάστηκε να παραμείνει ψύχραιμος (περίεργο για τον ίδιο) στα μέσα του 3ου set, όταν ο Μπούμπλικ σέρβιρε (3-5) για να μειώσει σε 2-1. Όντας ιδιαίτερα αποτελεσματικός, ο Μεντβέντεφ δεν άφησε τον Καζάκο να δώσει παράταση στο ματς και με τέσσερα σερί κερδισμένα games, πήρε τη νίκη με 3-0.

Στον 2ο γύρο της διοργάνωσης, ο Ρώσος θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Τόμι Πολ και τον Κρίστοφερ Ο'Κόνελ.

Με νίκη ξεκίνησε στο Roland Garros και ο φορμαρισμένος Κάσπερ Ρουντ, που αν και δυσκολεύτηκε από τον Μπενουά Περ, πήρε την πρόκριση με 5-7, 6-2, 6-1, 7-6(4) και στον 2ο γύρο θα τεθεί αντιμέτωπος με τον νικητή του αγώνα Μάιρζακ - Καζό.

ROLAND GARROS MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)

Πηγή: Tennis24

TAGS ROLAND GARROS ΡΟΤΖΕΡ ΦΕΝΤΕΡΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ