ROLAND GARROS

Roland Garros: Πέρασε στον δεύτερο γύρο η Οσάκα, θα αντιμετωπίσει την Μπογκντάν

Η Ναόμι Οσάκα περνά στον δεύτερο γύρο του Roland Garros
Η Ναόμι Οσάκα περνά στον δεύτερο γύρο του Roland Garros Ⓒ 2021 CHRISTOPHE ENA/ASSOCIATED PRESS

Η Νο2 του κόσμου, Ναόμι Οσάκα βρήκε λύσεις σε όλα τα προβλήματα που της έβαλε η Ρουμάνα Πατρίτσια Μαρία Τιγκ με 6-4, 7-6(4) σε κάτι λιγότερο από δύο ώρες.

Η Ναόμι Οσάκα μπορεί να υπέπεσε σε πολλά αβίαστα λάθη (35), ωστόσο ήταν άκρως επιθετική (39 winners) και εξαιρετική στο παιχνίδι γραμμών, πάνω στο φιλέ (13/16), ενώ έκανε σπουδαία δουλειά και από τη γραμμή του σερβίς παραχωρώντας μόλις δύο πόντους, από το πρώτο σερβίς, στην Ρουμάνα (31/35).

Δύο ήταν τα σημεία κλειδιά στο πρώτο σετ της αναμέτρησης, την οποία διαιτήτευσε η Εύα Ασδεράκη-Μουρ, με την Οσάκα να φτάνει σε break στο μόλις πρώτο sevice-game της Τιγκ, κάνοντας το 2-0 μετά από ένα 11λεπτο game.

Το δεύτερο σημείο ήταν όταν η Νο2 του κόσμου κατάφερε να βρει και δεύτερο break, κλείνοντας το σετ, αφού πρώτα όμως η Τιγκ κατάφερε να πάρει το χαμένο της σερβίς πίσω την ώρα που η Γιαπωνέζα σέρβιρε για το σετ (5-3).

Στο δεύτερο σκέλος του αγώνα η Τιγκ παρουσιάστηκε καλύτερη στο κεντρικό κορτ, πολύ πιο ανταγωνιστική και με μεγάλα χολντ κατάφερε να κρατήσει το σερβίς της οδηγώντας το σετ στο tie-break ενώ είχε προλάβει να σβήσει και το μοναδικό match-point της Οσάκα.

Στο tie-break η Οσάκα προηγήθηκε ακόμα και με 5/2, όμως δύο αβίαστα λάθη έβαλαν και πάλι την Τιγκ μέσα στη διεκδίκηση με την Ρουμάνα να μειώνει σε 5/4. Ωστόσο ένας εξαιρετικός down the line winner, αλλά και μια εξαιρετική επιστροφή στη συνέχεια, που την έφερε κοντά στο φιλέ, ήταν αρκετά για να φτάσει στη νίκη και στην πρόκριση στην επόμενη φάση στην πρεμιέρα της στο Παρίσι.

Στον 2ο γύρο η Γιαπωνέζα θα αντιμετωπίσει την επίσης Ρουμάνα και Νο102 του κόσμου, Άνα Μπογκντάν, η οποία επικράτησε λίγο νωρίτερα της Ιταλίδας Ελιζαμπέτα Κοτσιαρέτο με 6-1, 6-3.

MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP

Πηγή: Tennis24

TAGS ROLAND GARROS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ