ROLAND GARROS

Roland Garros: Ο Φέντερερ προκρίθηκε στους "16" μετά από τρομερό ματς με τον Κέπφερ

Ο Ρότζερ Φέντερερ κατά τη διάρκεια του αγώνα του με τον Ντομινίκ Κέπφερ
Ο Ρότζερ Φέντερερ κατά τη διάρκεια του αγώνα του με τον Ντομινίκ Κέπφερ 2021 AP PHOTO/THIBAULT CAMUS

Στον τέταρτο γύρο του Roland Garros προκρίθηκε ο Ρότζερ Φέντερερ ο οποίος επικράτησε 3-1 σετ του Ντομινίκ Κέπφερ μετά από μάχη 3,5 ωρών.

Ο Ρότζερ Φέντερερ χρειάστηκε να παίξει παραπάνω 3.5 ώρες για να ξεπεράσει το εμπόδιο του Νο59 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, Ντομινίκ Κέπφερ, όμως το έκανε με όλη του την ψυχή και εν τέλει πήρε το εισιτήριο για τους "16" καλύτερους του Roland Garros.

Μετά από τέσσερα πολύ κλειστά sets και αρκετές διακυμάνσεις στο σκορ, ο 39χρονος Ελβετός επικράτησε του 27χρονου Γερμανού με 7-6(5), 6-7(3), 7-6(4), 7-5 και έκλεισε τη θέση του στη 2η εβδομάδα αγώνων του Γαλλικού Όπεν.

Στις 00:43 τοπική ώρα και μετά από 3 ώρες και 36 λεπτά ολοκληρώθηκε ο αγώνας, με τον Ρότζερ να παίρνει την 13η συνεχόμενη πρόκρισή του στον 4ο γύρο του Γαλλικού Όπεν και 68η συνολικά σε 4ο γύρο Grand Slam διοργάνωσης.

Την ερχόμενη Δευτέρα, θα αντιμετωπίσει τον Ματέο Μπερετίνι, ο οποίος με τη σειρά του κέρδισε τον Νοτιοκορεάτη Κβον Σουνγού με 7-6(6), 6-3, 6-4.

Μπορεί να μην έπιασε την καλύτερή του απόδοση, μιας και κόντρα στον Τσίλιτς πριν λίγα 24ωρα εμφανίστηκε πιο φρέσκος και έπαιξε πιο πειστικό τένις, όμως είχε απαντήσεις στα προβλήματα που του έβαλε ο Κέπφερ.

Με 63 αβίαστα λάθη τελείωσε το ματς ο Ελβετός, έναντι 40 του Γερμανού. Ο "Βασιλιάς" υστέρησε και στους winners, με τον Κέπφερ να βγάζει τέσσερις περισσότερους (55-51). Παρ' όλα αυτά, στο τέλος της ημέρας, μίλησε η εμπειρία.

Ο Φέντερερ κατάφερε να πάρει τη νίκη με 3-1, παρά το γεγονός ότι κέρδισε μόλις έναν πόντο περισσότερο από τον Κέπφερ, σε ολόκληρη την αναμέτρηση. Πιο συγκεκριμένα, το ματς τελείωσε στο 160-159 υπέρ του κατόχου 20 Grand Slam τίτλων.

Μελανό σημείο στο παιχνίδι του Ρότζερ, για ακόμη μια φορά η αποτελεσματικότητά του στα break points. Μόλις με 5/14 τελείωσε τον αγώνα, σε αντίθεση με τον Κέπφερ, που είχε 4/6.

Ακόμη κι έτσι όμως, η μαεστρία του... προσεχώς 40 ετών, Φέντερερ, ήταν καθοριστική στα κρίσιμα σημεία του ματς και τον οδήγησε στη 2η εβδομάδα αγώνων του Παριζιάνικου Major.

Πηγή: Tennis24.gr

TAGS ROLAND GARROS ΡΟΤΖΕΡ ΦΕΝΤΕΡΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ