ΤΕΝΙΣ

Roland Garros: Νικήτρια στις γυναίκες η Σβιάτεκ

Roland Garros: Νικήτρια στις γυναίκες η Σβιάτεκ
Η Ίγκα Σβιάτεκ απέναντι στην Σοφία Κένιν AP

Με μια τέλεια εμφάνιση στον πρώτο της Major τελικό, η θαυματουργή 19χρονη Πολωνή Ίγκα Σβίατεκ διέλυσε με 2-0 την Σοφία Κένιν και κατέκτησε τον πρώτο της Grand Slam τίτλο.

Αφού κατέκτησε ως juniors το Wimbledon στα μονά αλλά και το Roland Garros στα διπλά, η Ίγκα Σβίατεκ, στα 19 της μόλις χρόνια πέτυχε κάτι αδιανόητο: να κερδίσει το Γαλλικό Όπεν δίχως καν να χάσει σετ στη διοργάνωση.

Μιλάμε για ένα μυθικό επίτευγμα από την τρομερή αυτή τενίστρια που έπαιξε τρομακτικό τένις σε όλη τη διοργάνωση κερδίζοντας και τους επτά αγώνες της με τρομερή πειστικότητα και άνεση.

Ούτε ο τελικός κόντρα στην Σοφία Κένιν ήταν ανταγωνιστικός για την τρομερή Σβίατεκ που κέρδισε ελεγχόμενα την Αμερικανίδα με 6-4, 6-1 και βρίσκεται στον έβδομο "τενιστικό" ουρανό.

Θα δει τον εαυτό της, από την Δευτέρα, να αναρριχάται 37 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη ανεβαίνοντας στο Νο17 του κόσμου, πετυχαίνοντας φυσικά career high επίδοση.

Με το εξαιρετικό της στιλ που συνδυάζει επιθετικότητα αλλά και πολύ λίγα λάθη, με την τρομακτική ωριμότητα που δείχνει για την ηλικία της, η Σβίατεκ δεν είχε κυριολεκτικά αντίπαλο αυτές τις δύο εβδομάδες στο Παρίσι και μοιραία έφτασε μέχρι το τέλος της διαδρομής.

Η Κένιν δεν κατάφερε να αποδώσει τα αναμενόμενα στον τελικό του Σαββάτου ενώ ταλαιπωρήθηκε και από μια ενόχληση στο πόδι στο δεύτερο σετ που "σκότωσε" ολοκληρωτικά τις ελπίδες της καθώς η Σβίατεκ ήταν ανώτερη από την αρχή μέχρι το τέλος.

Η Σβίατεκ γίνεται ήδη λαϊκή ηρωίδα στη χώρα της μιας και είναι η πρώτη τενίστρια από την Πολωνία που κατακτά Major τίτλο. Επίσης, έγινε η πρώτη τενίστρια μετά την Ζουστίν Ενάν το 2007 που κατακτά το Ρολάν Γκαρός χωρίς να χάσει σετ.

Σημειωτέον ότι αυτός ήταν ο πρώτος της τίτλος γενικά στο γυναικείο τουρ όπως και συνέβη και με την Γέλενα Οσταπένκο πριν από τρία χρόνια.

Ελπίζουμε μόνο να μην έχει την κατάληξη της Λετονής που, μετά την κατάκτηση του Ρολάν Γκαρός το 2017, έχει απογοητεύσει με την παρουσία της στο τουρ.

Η Σβίατεκ μπήκε απίστευτα ψύχραιμη και συγκεντρωμένη στον πρώτο της τελικό Grand Slam και προηγήθηκε με ένα πολύ γρήγορο 3-0 κόντρα στην Κένιν που φάνηκε να τα έχει χαμένα τα πρώτα λεπτά του αγώνα.

Ωστόσο, αρκετά γρήγορα βρήκε τα πατήματά της και έδειξε να ισορροπεί την κατάσταση ισοφαρίζοντας γρήγορα σε 3-3 αλλά η Σβίατεκ δεν έλεγε να την αφήσει ήσυχη.

Προηγήθηκε ξανά με 5-3 και σέρβιρε για το σετ με την πεισματάρα Κένιν να κάνει ξανά τα break αλλά είχε στο σερβίς της τρομακτικά προβλήματα και με το τρίτο break που δέχτηκε έχασε τελικά το σετ και βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση.

Η Κένιν ξεκίνησε τέλεια το δεύτερο σετ κάνοντας το break στο πρώτο game αλλά μετά, ήρθε η κατρακύλα.

Η Αμερικανίδα άρχισε να αντιμετωπίζει ενοχλήσεις στο πόδι, πήρε ιατρικό timeout και η απίστευτα ψύχραιμη Σβίατεκ δεν άφησε δευτερόλεπτο το πόδι από το γκάζι κερδίζοντας απίστευτα γρήγορα έξι σερί games και εντέλει τον τίτλο δίχως καν να έχει αντιληφθεί τι είχε πετύχει.

Έχοντας δει πολλές κοπέλες να κερδίζουν το πρώτο τους Grand Slam τα τελευταία χρόνια (Οσταπένκο, Στίβενς, Κένιν, Μπάρτι, Αντρέσκου), το στοίχημα για την Σβίατεκ είναι ένα: να μην αποδειχθεί διάττων αστέρας αλλά να δείξει την απαιτούμενη σταθερότητα που τόσο πολύ λείπει από το γυναικείο τουρ τα τελευταία πέντε τουλάχιστον χρόνια.

MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)

Πηγή: Tennis24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ